СВЕ СУ ЗАВРШИЛИ ЗА 21 МИНУТ: Власник “Кнез петрола” донираће украдени новац полицији ако открије пљачкаше

З. УСКОКОВИЋ - Ш. МАРОВИЋ

22. 01. 2021. у 09:11

СВЕ СУ ЗАВРШИЛИ ЗА 21 МИНУТ: Власник “Кнез петрола” донираће украдени новац полицији ако открије пљачкаше

Фото: Приватна архива

УКОЛИКО лопови, који су из моје куће у среду по подне однели око 100.000 евра и два сата марке "ролекс", буду ухваћени, сав новац донираћу полицији - каже, за "Новости", Срђана Кнежевића, власника "Кнез петрола".

Како сазнајемо, чак шест засада непознатих особа учествовало је у пљачки дома власника ланца бензинских пумпи. Од извора блиског истрази сазнајемо да су двојица била задужена да прате Кнежевићево кретање, један се налазио у колима којим су се довезли, један је био испред куће, док су се двојица ишла у дом бизнисмена.

- Пљачкаши су очигледно већ неко време пратили сваки мој корак и чекали погодну прилику да ме покраду - каже нам Кнежевић. - Извесно је да сам био типован. Са породицом сам у тренутку пљачке био код мајке и сестре, на прослави крсне славе коју смо обележили у кругу фамилије, јер ми је отац недавно преминуо. Лопови су прескочили ограду и обили задња врата, како би ушли у кућу.

Када се Кнежевић вратио и паркирао аутомобил у гаражу, лопови су и даље били у кући, али су чули да неко улази и дали су се у бег. Цео догађај трајао је тачно 21 минут, од 17.34 до 17.55, што су забележиле надзорне камере.

- Они су савршено добро знали да никог нема у кући - истиче Кнежевић. - Урадили су комплетну преметачину, чак су из тегли празнили кафу и шећер не би ли нашли новац. Померили су и све слике са зидова, надајући се да се иза једне од њих крије сеф са парама. У кући је било тотално расуло. Све је било припремљено беспрекорно, а лопови су мислили на сваки детаљ. Украдена су два "ролекс" сата и 100.000 евра, које ћу, уколико буду пронађени, донирати полицији.

На питање да ли овај случај има везе са инцидентом у Будви од 24. августа прошле године, када га је напао Петровчанин Милан Калоштровић, покушавши да од њега изнуди 120.000 евра, бизнисмен за наш лист каже да нема таква сазнања.

- Нисам сигуран која је позадина ове пљачке ни да ли је повезана са инцидентом на црногорском приморју - каже власник "Кнез петрола". - На полицији је да расветли пљачку и истражи да ли постоји било каква повезаност. Како су ми саопштили, траже се остаци биолошких трагова и отисака прстију, а полиција ради све да лопови буду што пре ухваћени.

НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ

ЗА расветљавање овог случаја, полицији ће велика помоћ бити снимци са надзорне камере, које су већ преузели, а на којима је све забележено. Ипак, тренутно је тешко утврдити идентитет починилаца овог разбојништва, јер су провалници на главама имали фантомке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)