ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ: Покренут предистражни поступак у вези навода о прислушкивању председника Вучића

Novosti online

21. 01. 2021. у 15:09

ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ: Покренут предистражни поступак у вези навода о прислушкивању председника Вучића

Архива

ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал је у складу са овлашћењима из Законика о кривичном поступку и Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, покренуло предистражни поступак у вези навода о неовлашћеном прислушкивању председника Републике Србије Александра Вучића и то дана 15. децембра 2020. године, стављањем захтева за прикупљање потребних обавештења Министарству унутрашњих послова РС.

Овај захтев је допуњен дана 14. 01. 2021 године.


Циљ предистражног поступка је да се провере све информације и обавештења која су неопходна за расветљавање свих чињеница и околности у вези  са овим случајем, а у правцу откривања учинилаца и  кривичних дела  из надлежности Тужилаштва за организовани криминал - саопштено је из Тужилаштва.

Предистражни поступак је у току и у интересу његовог несметаног вођења Тужилаштво за организовани криминал детаље овог поступка неће износити у јавност. О резултатима предистражног поступка по његовом окончању, Тужилаштво за организовани криминал, ће обавестити јавност - додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (64)

Natasa

21.01.2021. 23:07

Važno je otkriti šta se krije iza eventualnog dela. Danas je to predsednik, i radi se o prisluškivanju, ali može biti i drugačije. I vlast i svaki građanin u Srbiji mora biti siguran, a da bi to bilo tako, nadležne službe i nadležni organi moraju da rade svoj posao.