ПОЗВАО ЈЕ ДА ЈОЈ ПОКАЖЕ ЗАЛАЗАК СУНЦА, ПА ЈЕ ДАВИО И УДАРАО ДО СМРТИ: Језиви детаљи из оптужнице за убиство Љиљане Симић

Новости онлајн

17. 01. 2021. у 21:34

ПОЗВАО ЈЕ ДА ЈОЈ ПОКАЖЕ ЗАЛАЗАК СУНЦА, ПА ЈЕ ДАВИО И УДАРАО ДО СМРТИ: Језиви детаљи из оптужнице за убиство Љиљане Симић

Фото: Фацебоок

ВИШИ суд потврдио је оптужницу против Зорана М. и Радомира Д., оптужених за тешко убиство канадске држављанке Љиљане Симић почетком септембра прошле године.

Зоран и Радомир терете се да су на подмукао начин из користољубља починили тешко убиство. Пема наводима оптужнице, Зоран и Радомир су заједно дошли из Херцег-Новог до стамбене зграде у насељу Доброта у Котору где је становала Симић.

Рукама јој стезао врат

– Зоран М. је намамио Љиљану да ће да јој покаже природу и залазак сунца, а Радомир га је за то време чекао у возилу које је у власништву Симић. Након тога су се одвезли из Котора у правцу Херцег-Новог, где се он укључио на макадамски шумски пут до села Мокрин где је и зауставио возило – пише у оптужници.

У оптужници је наведено да су се након тога обојица упутила према пешачком прелазу преко оближње ливаде где му је Зоран М. дао упутства да остане на том месту и да пази да неко не наиђе.

– Потом је Зоран почео да се расправља са Симић, говорећи јој да је к*?рва и др*ља, оборио је на земљу, ногама притиснуо на грудни кош, а затим је обема рукама стезао за врат и задао јој више удараца од којих је наступила смрт – пише у оптужници.

Оптужени Радомир Д. је на саслушању пред тужиоцем тврдио да се осећа кривим због убиства јер је био на лицу места. Он је испричао да му је Зоран нудио новац, а да га заузврат не пријави властима.

Зоран током истраге није саслушаван јер је по потерници Вишег суда у Подгорици ухапшен у Босни и Херцеговини. Против њега се тамо води кривични поступак због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

Зоран М. ухваћен је када је такси возилом кренуо из Фоче да бежи према Федерацији БиХ. Фочански полицајци су код њега за појасом тренерке пронашли ручну бомбу М75, а у ранцу војнички бајонет.

Подигла неколико хиљада долара

Радомир је први коме су стављене лисице на руке у овом случају, а истражитељи су до њега дошли након анализе финансијских трансакција картице Љиљане Симић.

Прегледом рачуна Симић утврђено је да је у последњих шест месеци трошила месечно око 4.000 долара, али да је током задњег месеца више пута подигнут новац у укупном износу од 17.000 долара.

Љиљана Симић је нестала 6. септембра када је из Котора, где је живела последњих шест месеци, кренула у Канаду у којој је проводила остатак године.

Њен нестанак пријавила је пријатељица која је Љиљану требала да вози на аеродром у Дубровник.

(Побједа)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)