СРБИ ОПЕТ НА МЕТИ: Симићима из Преоца трећи пут опљачкана кућа!

Танјуг

27. 11. 2020. у 00:19

СРБИ ОПЕТ НА МЕТИ: Симићима из Преоца трећи пут опљачкана кућа!

Фото: М.лабудовић

НАСТАВЉЕН је низ антисрпских инцидената у општини Грачаница, а овога пута, непознати починиоци упали су и опљачкали кућу породице Симић у Преоцу, јавља Косово онлајн.

Синиша Симић је за Косово онлајн рекао да је ово трећи пут како му обијају кућу, а косовска полиција до сада ниједном није успела да пронађе лопове.

“Штета није велика, али деца су се много потресла. Искрено, изгубио сам и вољу да живим овде, трећи пут се ово дешава, свега ми је преко главе. Све ће да се надокнади, али нервоза и страх, то не може да се надокнади. Била је полиција, доћи ће поново, али не знам више шта да кажем”, очајан је Симић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић за Косово онлајн каже да је ово само један у низу инцидената, и да су више пута апеловали на полицију и безбедносне структуре да заштите српско становништво.

- “Једноставно, безбедност је веома битан фактор за српски народ на КиМ и повезан је са опстанком нашег народа овде. Наставићемо као општина да апелујемо на полицију да видимо које то мере могу да се предузму како би се зауставили ови инциденти, јер ово је трећи пут да обијају кућу господину Симићу. И када починиоци сваки пут прођу некажњено, то их само охрабрује да наставе да чине та дела", каже Поповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)