„НИЧИЈЕ“ ТОРБЕ КРЦАТЕ РОБОМ: На Хоргошу спречен шверц седатива и фирмиране гардеробе

Ј.Л.

29. 10. 2020. у 14:16

„НИЧИЈЕ“ ТОРБЕ КРЦАТЕ РОБОМ: На Хоргошу спречен шверц седатива и фирмиране гардеробе

Фото: KP.ru

Цариници и гранична полиција на прелазу Хоргош јуче су у два наврата спречили покушај кријумчарења седатива и фирмиране гардеробе у аутобуским пошиљкама.

Први случај се догодио у јутарњим часовима када је на ред за редовну улазну контролу пристигао аутобус са косовским таблицама којим је управљао 53-годишњи српски држављанин албанске националности из Бујановца. На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, возач је у своје и у име девет путника које је превозио, рекао да са собом носе само лични пртљаг.

- Међутим, детаљном контролом у простору у коме се налази акумулатор, пронађена је једна путна торба за коју је возач рекао да се ради о пошиљци. Када су је цариници отворили, у њој су затекли праву малу апотеку, односно 3330 психоактивних таблета без икакве пратеће документације – кажу у Управи царина.

Око поднева је за контролу на улазу у земљу пристигао новопазарски аутобус који саобраћа на линији Есен-Прибој. Возач из Новог Пазара се у своје и у име 17 путника  изјаснио да сем личног пртљага у аутобусу нема ничега што би требало да се пријави.

-Уследио је детаљан преглед, када је откривено да се међу пртљагом налази и једна огромна „ничија“ торба, за коју је речено да се ради о пошиљци. Испоставило се да се у њој налази фирмирана гардероба којом би се могао снабдети омањи бутик, вредна око 7.500 евра – додаје у Управи царина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)