ОТВОРИО ВРАТА УБИЦАМА, ОНИ ГА ИЗРЕШЕТАЛИ: Нови детаљи убиства Прелевића и Пековића, пуцала су тројица егзекутора

Новости онлине

21. 10. 2020. у 07:29

ОТВОРИО ВРАТА УБИЦАМА, ОНИ ГА ИЗРЕШЕТАЛИ: Нови детаљи убиства Прелевића и Пековића, пуцала су тројица егзекутора

Фото: В.Н.

ЦРНОГОРАЦ Немања Прелевић у суботу увече је убицама отворио врата своје викендице, а они су у њега испалили неколико хитаца, затим су наставили да пуцају у двадесетогодишњег Данила Пековића.

Егзекутори су испалили око 30 хитаца и побегли аутом у ком их је чекао возач. За њима се и даље трага.

Овако је реконструисан тренутак када су у суботу увече најмање три нападача дошла у викендицу у Веруши у Црној Гори која је припадала Прелевићу. Како пишу црногорски медији, Подгоричани Прелевић и Пековић су у викедицу на Веруши стигли највероватније по договору са, за сада, непознатим особама.

Према првим резултатима из истраге, на младиће су пуцале најмање три особе из различитог оружја. На другим црногорским порталима до сада су се провлачиле незваничне информације да је реч о два пуцача...

Због овог злочина је до сада већ приведено неколико особа на саслушање.

Након објављивања вести да су Прелевић и Пековић пронађени мртви, пронеле су се информације да су били блиски кавачком клану и да њихова ликвидација вероватно има везе са ратом који годинама букти између шкаљарске и кавачке групе.

Породица убијеног Прелевића тврдила је одмах након појавиљавање тих информација да Немања није био члан никакве криминалне групе те да је на Верушу дошао са Данилом Пековићем, како би одморили.

Са њим су се, кажу, чули у суботу током дана, али већ око 20 и 45 више није био на мрежи.

Како се није јављао у недељу, његова супруга Александра позвала је комшију са села да провери да ли је са Немањом све у реду и да ли је његов аутомобил испред куће, а само неколико минута касније исти комшија јој је узвратио позив рекавши да је убијен, као и његов пријатељ.

Виши државни тужилац Зоран Вучинић казао је да не може потврдити сазнања новинара - да су страдали наводно били блиски кавачком криминалном клану.

- То тврдити не могу, таква сазнања не поседујем... Лица су, према подацима које сам добио од полиције, безбедносно интересантна лица - рекао је тужилац Вучинић.

Трагови које су прикупили истстражитељи несумњиво потврђују да су двојица егзекутора имала и возача. Инспектори ће на основу телефонске комуникације покушати да утврде ко је све знао да су Пековић и Прелевић у викендици и да ли се на основу анализе листинга може открити ко су били егзекутори.

Инспектори чекају и обдукциони налаз који ће бити кључни у расветљавању злочина и вјештачења изузетих трагова.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)