ЗА ТРИ СМРТИ КРИВ И МОСТ: У Малом Иђошу данас дан жалости због погибије младића и две девојке

Ј. ЛЕМАЈИЋ

20. 10. 2020. у 07:27

ЗА ТРИ СМРТИ КРИВ И МОСТ: У Малом Иђошу данас дан жалости због погибије младића и две девојке

Фото Н. карлић/приватна архива

За више од седам деценија постојања памти Ловћенац, село у општини Мали Иђош, много несрећа, али последња која се десила у недељу, када су погинули Данило Дабановић (22), и његове сапутнице Б. П (17) и М. В. (17), завила је насеље у црно.

Троје младих људи, пред којима је тек био живот, настрадало је на лицу места у саобраћајној несрећи када су ударили у мост. До несреће је дошло када је БМВ, којим је управљао Дабановић, највероватније услед неприлагођене брзине, ударио о ивицу моста и потом упао у канал. Од силине ударца возило је скроз слупано, возач и једна девојка су испали напоље. Тело девојке која је остала заробљена у колима извлачили су ватрогасци.

- Деца су била на дружењу у једном локалу у Кули, мислим да су Данило и Врбашанка М. В. били момак и девојка, док јој је Б. П. из Ловћенца била најбоља другарица. Девојка из Врбаса је требало да остане да преноћи код другарице - причају мештани. - Они који су их последњи пут видели, кажу да су били расположени, да нису пили, а шта се догодило после, однели су са собом. Ово је страшна трагедија за све. Данило има две млађе сестре, а Б. П. је јединица. Не можемо ни да замислимо како им је.

САХРАНА УМЕСТО РОЂЕНДАНА

Породице настрадалих, разумљиво, нису желеле да разговарају о трагедији.

- Чекамо да нам јаве када ће бити завршена обдукција, да можемо да одемо по тело и припремимо сахрану. Да је среће, спремали бисмо јој 18. рођендан, а не испраћај - кроз сузе нам је рекао рођак настрадале Б. П.

Аутомобил се кретао из правца Улице 13. јули и директно ударио у мост, за који, како кажу мештани, не постоји никаква сигнализација.

- Верујте, многи у селу и не знају да постоји тај мост насред пута. Наводно је постављен пре годину и по, али не постоји никакав знак упозорења или осветљење - каже нам мештанин Игор Б. - Било је питање дана када ће се десити нека трагедија. Врло је могуће да дечко није ни знао да тај мост постоји, а када га је приметио, већ је било касно.

У општини Мали Иђош кажу да је мост преко канала још није завршен.

- Тачно је да је направљен мало чудно, нарочито што је тик испред њега оштра кривина, због чега мора добро да се пази и успори. Зашто је то тако, не знамо, све је рађено по пројекту од пре неколико година - кажу нам у Општини Мали Иђош где је данас Дан жалости, због сахрана Данила Дабановића и Б. П. у Ловћенцу, и М. В. у Врбасу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ne razumijem

20.10.2020. 08:51

Priče lokalnih stanovnika nemaju smisla. Te niko ne zna za taj most, te nema znakova, te nije označen i to je dovelo do nesreće. KAKO ?? Ako niko ne zna za most, niko ga neće probati ni koristiti, te neće ga promašiti ili pasti sa njega u provaliju ? A to što se vide tragovi guma u jarku, svi se prave englezi, tragovi guma u jarku su, jeli, normalna stvar. Jedino ako se tu vozi duž jarka, pa onda udarili u most - u tom slučaju se izvinjavam za komentar. Ovdje sve ukazuje na neprilagodjenu brzinu i ne korištenje pojaseva ( dvoje su nadjeni van automobila ).

Nenad

20.10.2020. 09:58

Vozio je bahato i to sa mostom nema nikakve veze. Narocito ako nije poznavao put...Porodicama nastradalih tako bude malo "lakse" kada deo krivice za tragediju mogu da prebace na nekog. Znam o cemu govorim, moj mladji brat je tako otisao.

AlOkin

20.10.2020. 10:36

Naravno. Kriv je most. Ko mu je dozvolio da se nađe tu, na tom mestu, preko kanala, baš u momentu kada obest i dokazivanje pred devojkama u super brzom autu sleće s puta... Moje saučešće porodicama.