ДИЛЕРИ ПРЕУЗЕЛИ ТОЦИЛОВ МЕТОД: Полиција разбила велику групу, ево где су сада почели да крију дрогу (ФОТО)

Новости онлине

17. 10. 2020. у 23:04

ДИЛЕРИ ПРЕУЗЕЛИ ТОЦИЛОВ МЕТОД: Полиција разбила велику групу, ево где су сада почели да крију дрогу (ФОТО)

Фото: МУП

ОСМОЧЛАНА криминална група дилера која је раскринкана хапшењем и запленом више од 15 килограма синтетичких дрога, имала је модус операнди који смо већ видели код великих "играча" какав је био Младен Новаковић (37) звани Тоцило.

И Тоцилова и недавно ухапшена група избегавали су контакт са својим купцима, те су осмислили план који је полиција ипак успела да прокљуви.

Приликом недавне акције у којој је ухапшено осам особа, полиција је запленила око 14 килограма амфетамина, око 1,7 килограма хероина, мању количину кокаина и око три килограма смесе за мешање. Поред тога, одузето је око 28.000 евра, за које се сумња да потичу од продаје дроге, као и три моторна возила.

Фото: МУП

Полиција је саопштила да се ради о групи дилера који су на територији Београда и у другим градовима Србије продавали хероин, амфетамин и кокаин тако што би дрогу запаковали најпре у стаклену или пластичну посуду коју би потом закопали на обележеном месту. Потом би њихове муштерије, купци, долазили на договорено место, откопавали посуде и узимали наркотике, а у исту посуду би оставили новац који је касније узимала група дилера.

- Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, ухапшени су Р. П. (1986), Д. Б. (1989), У. Д. (1987), Н. П. (1990), С. Т. (1998), Ј. Р. (1985), С. Ђ. (1970) и М. Г. (1980) - саопштено је јуче.

Како су у међувремену пренели београдски медији, реч је о две групе које су сарађивале, од којих је једна бројала пет а друга три члана. На челу једне био је Петар Р. (34), његова жена Јелена (35) и љубавница Санела Т. (22).

Фото: МУП

Неколико година пре њих, овакав начин диловања већ је развио младеновачки криминалац Младен Новаковић (37) звани Тоцило, иначе из Амерића код Младеновца.

Тоцило је само донекле разрадио овај план мислећи да ће успети да остане испод радара полиције дуже време, али је ипак ухапшен крајем прошле године у новембру. Од његове групе одузето је 77 килограма хероина високе чистоће и 200 грама кокаина.

Осим Новаковића, у једној од највећих акција српске полиције усмереној против кријумчара хероина, како су рекли извори из истраге, ухапшени су тада и Саша Николић и Велибор Цветков. Укупна вредност заплењене дроге је невероватних 5.000.000 евра.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)