НАСТАВАК СУЂЕЊА МАЛЧАНСКОМ БЕРБЕРИНУ Данас сведоче вештаци Завода за судску медицину

Новости онлине/ Ј.Ћ.

14. 10. 2020. у 09:08

НАСТАВАК СУЂЕЊА МАЛЧАНСКОМ БЕРБЕРИНУ Данас сведоче вештаци Завода за судску медицину

Фото: Д. Алихоџић

ПРЕД Вишим судом у Нишу данас се наставља суђење Нинославу Јовановићу, познатијем као Малчански берберин, који је крајем прошле године отео 12-годишњу девојчицу Монику К. из села Суви До.

Данас ће бити испитан проф. др Горан Илић, директор Завода за судску медицину у Нишу, као и специјалиста ове установе Александра Антић.

На претходном рочишту, 2. октобра, о злочину је сведочила девојчица коју је Јовановић крајем прошле године отео на путу до школе.

Девојчица која има статус посебно осетљивог сведока испитивана је из посебне просторије, у присуству стручног лица Центра за социјални рад и употребом техничких средстава за пренос слике и звука.

Родитељи отете девојчице су по завршетку рочишта рекли да је њихова ћерка више од два сата говорила о детаљима који ни њима нису били познати.

У судском поступку, који се против Јовановића води пред Вишим судом у Нишу, до сада су саслушани и лекари Специјалне затворске болнице у Београду који су обавили психијатријско вештачење оптуженог и лекари Клиничког центра Ниш који су лечили девојчицу након отмице.

Јовановић је оптужен да је девојчицу отео 20. децембра прошле године у Брзом Броду код Ниша на путу ка школи, а она је пронађена 29. децембра у напуштеној кући у Пасјачи, после потраге у којој је учествовало више стотина полицајаца, припадника одреда Жандармерије и грађана.

Он је ухапшен 5. јануара ове године на гробљу у Малчи, свега стотинак метара даље од куће у којој је живео.

Истрага против њега покренута је због кривичних дела отмице и силовања детета, за шта се може изрећи казна затвора од најмање 10 година или казна доживотног затвора.

Јовановић је због ранијег силовања и сексуалног узнемиравања девојака провео 22 године у затвору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)