ИЗНОВА О ПУЦЊАВИ У “МАНИЛИ”: Почиње поновно суђење Нишлији Ивану Павловић

Ј.Ћ.

08. 10. 2020. у 14:20

ИЗНОВА О ПУЦЊАВИ У “МАНИЛИ”: Почиње поновно суђење Нишлији Ивану Павловић

Фото Depositphotos

ПРЕД Вишим судом у Нишу данас почиње поновно суђење Нишлији Ивану Павловић (33), који је првобитно осуђен крајем децембра прошле године на 20 година затвора због тога што је 17. јуна 2018. на Тргу краља Милана у центру града, пуцајући из "калашњикова", ранио тројицу полицајаца и једног радника обезбеђења кафића "Манила".

Павловић се поново пред судом нашао након што је Апелациони суд у Нишу укинуо првостепену пресуду Вишег суда из децембра прошле године, јер, током поступка, како је утврђено, није доказано да је било елемената покушаја тешког убиства, за шта је, између осталог, првобитно осуђен.

Како је утврђено током судског поступка, Павловић је 17. јуна 2018. ранио радника обезбеђења Александра Ђорића, а затим и полицијског сужбеника Милоша Милошевића, који га је разоружао, док су од рикошетираних хитаца повређени и полицајци Јован Савић и Иван Ђорђевић.

Апелација истиче да није наведено на основу чега је суд сматрао да је пуцањем у ноге раднику обезбеђења, затим пуцањем у ноге полицајцу приликом отимања о пушку и поготком рикошета у два полицајца, покушао да их све убије.

- Реч је о обесном, ничим изазваном насилничком и безобзирном понашању које превазилази све разумне границе, али оптуженом треба судити за радње које је учинио, па, ако се испостави да је крив, треба га и казнити. У конкретном случају, оптуженом се на терет ставља кривично дело чије извршење уопште није доказано - стоји у одлуци Апелационог суда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)