ОБРТ: У стану на Чукарици није експлодирао бојлер - ПУКЛО ЈЕ ТРИ ПУТА, ЕВО ШТА СЕ ДЕСИЛО

Ш.МАРОВИЋ

01. 10. 2020. у 18:08 >> 18:08

ОБРТ: У стану на Чукарици није експлодирао бојлер - ПУКЛО ЈЕ ТРИ ПУТА, ЕВО ШТА СЕ ДЕСИЛО

Фото: М. Анђела

У великом пожару, који је у четвртак око шест сати ујутру, после три експлозије, избио у стану у Улици Лепосаве Вујошевић у Београду, повређено је 11 особа, међу којима и троје деце.

Иако се најпре веровало да експлодирао бојлер у стану Малише Павловића из Љига и да је то изазвало пожар, касније је установљено да он остао једини читав уређај, па ће узрок избијања ватрене стихије бити утврђен истрагом.

Репортери "Новости" у четвртак су на месту несреће у насељу Беле Воде на Чукарици затекли потпуно уништен стан на трећем спрату чији је власник Малиша Павловић из Љига, али и мања оштећења у становима на четвртом и петом спрату.

Према незваничним информацијама, две подстанарке, које већ осам година живе у овом стану, у тренутку експлозије су спавале, али их је пробудио страшан удар, који су чули и станари околних зграда. Једна од њих је у паници дотрчала до комшијиног стана како би затражила помоћ, да би се касније чуле још две мање експлозије.

На срећу, ватрогасне екипе су брзо дошле и локализовале пожар. Власник стана, који је претрпео потпуна оштећења, живи у Љигу, а у Београд је дошао чим је чуо лоше вести. И сам је био у чуду када је видео да је бојлер остао читав, па остаје да се утврди да ли су неки други уређаји или инсталације изазвали пожар.

- Штета је огромна - каже нам Павловић. - Стан сам опремио за издавање, а да није било зида, који раздваја собу и купатило, тешко да би била избегнута још већа трагедија. Осигурање немам, тако да сам остао без ичега.

Поред Павловићевог стана, оштећено је још неколико суседних. Комшији са трећег спрата оштећена су врата и део плафона, штету су и претрпели станари са четвртог и петог спрата, док су од силине удара попуцали и прозори у ходиницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Konan

02.10.2020. 12:57

@Vlado - Kako ti nije jasno: Pukao je bojler tri puta koji je izazvao velike štete i na okolnim objektima pri čemu je bojler ostao nepovređen a buknuo je i požar! Sve jasno kao dan. Trebamo da se čuvamo da nam se ne bi desilo isto!

Vadeta

02.10.2020. 10:28

Koje novinarstvo, koja zemlja, koji narod????? Puko bojler, tempratura vode 120 stepeni, obrt: jedino bojler ceo! Zajednička tačka: explozija! ostalo neka zamišlja svako za sebe!! I tako za sve vesti, milion verzija!