ВЛАСНИК СТАНА У КОМ ЈЕ ЕКСПЛОДИРАО БОЈЛЕР ЗА НОВОСТИ: У њему није било воде, ево шта је девојкама спасило живот (ФОТО/ВИДЕО)

Ш. М.

01. 10. 2020. у 09:58

ВЛАСНИК СТАНА У КОМ ЈЕ ЕКСПЛОДИРАО БОЈЛЕР ЗА НОВОСТИ: У њему није било воде, ево шта је девојкама спасило живот (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: М. Анђела

ЈУТРОШЊА експлозија бојлера на Чукарици, која се десила око 6 часова, је узнемирила становнике тог дела града, а како је за "Новости" рекао узнемирени власник стана Малиша Павловић, штета је велика.

У стану у ком се све десило живе две девојке као подстанарке, које су спавале када је бојлер експлодирао. Пожар након тога је избио на трећем спрату, па се проширио и на четврти и пети. Осам особа је повређено, и све су хоспитализоване на ВМА, док је двоје деце тренутно на токсикологији у Институту за мајку и дете.

- Девојке су у стану неколико година, никаквих проблема није било - у шоку прича Малиша Павловић, власник стана.

- Стан има 42 квадрата, а бојлер је купљен пре годину и по дана. Из Љига сам дошао пре сат времена, нисам затекао пожар, али је штета велика. Колико сам чуо, јуче у бојлеру није било воде, а није био ни упаљен. Од купатила их дели зид, који је вероватно спасао девојке.

Комшија Саша Стефановић који живи у стану поред каже да је експлозија била толико јака да је одмах пробудила и њега и његову трудну жену.

- Био сам у кревету и одједном је нешто пукло као бомба - у шоку прича он.

- Трудна жена је била под стресом, а ја сам за пола минута био напољу. Само сам видео девојку која виче "упомоћ, гори стан", а онда је ватра почела да се распламсава. Ватрогасци су били ту за десет минута и спречили већу трагедију. Од силине удара, врата од стана су одмах искочила из лежишта. Још смо у шоку.

Комсшиници која живи на истом спрату једна од девојака јако је покуцала на врата тражећи помоћ.

- Нисам чула кад је пукло, али кажу да су се чуле три експлозије. Девојка је уплакана викала упомоћ и јако куцала на врата. Нисам знала ста се дешава, само сам избезумљена изашла напоље. Одједном је избио велики дим и сви смо изашли напоље - рекла је комшиница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

duca

01.10.2020. 13:18

Nije tacno da je bojler bio prazan.U bojleru uvek ima vode,a sigurnosni ventil,naravno ispravan,sluzi da pregrejanu vodu ispusti u sistem.Ti ventili znaju da zablokiraju,i zato ih s'vremena na vreme treba kontrolisati tako da se sigunosna polugica na njima potegne ,a voda procuri na ispustu pored polugice.Ukoliko se to ne desi VENTIL SE OBAVEZNO MENJA!Ovaj ventil je poslednja odbrana od eksplozije bojlera,ako zakazu radni regulirajuci i fabricki nepodesavajuci sigurnosni termostati!U svakom slucaju treba ispitati zasto je doslo do ovako stravicne nesrece!

Vesna

02.10.2020. 04:05

U bojleru uvek ima vode , nije to vodokotlic, koji se prazni , ali kada se plovak vrati , onda pocne da se puni.Bojleru je potreban pritisak nove /hladne/vode .Kad toga nema ne mozete ni da pustite vodu.A iz kotlica mozete, samo sto se vise ne puni. Razmislite , ceo dan niste imali vodu i cim stigne , bojler i dalje ima toplu vodu. I ja znam za sigurnosni ventil , o kojem pise Duca.,na kome nekad zna da kaplje voda, I obavezno iskljucujemo za vreme tusiranja.