ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА СИЛОВАЊЕ ДЕЧАКА ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Приводи се крају истрага о злоствљању дечака у Сремским Карловцима

Љ. П.

23. 09. 2020. у 09:59

ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА СИЛОВАЊЕ ДЕЧАКА ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Приводи се крају истрага о злоствљању дечака у Сремским Карловцима

Фото: Depositphoto

ИСТРАГА о сексуалном злостављању деветогодишњег дечака из Сремских Карловаца, за које је осумњичен А.П. (30) из истог места, у Вишем јавном тужилаштву се приводи крају.

Још увек им, како нам је речено, није достављен налаз и мишљење тима за судску психијатрију, а када то буде учињено, биће подигнута оптужница.

У досадашњој истрази су испитани сви сведоци за које је тужилаштво сматрало да имају непосредна сазнања која су неопходна за кривични поступак.

Сремскокарловчанину А.П. осумњиченом да је силовао деветогодишњег дечака је поново продужен притвор и он ће иза решетака остати до 22. октобра да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, због бојазни од понављања дела, али и због узнемирења јавности.

Тридесетогодишњак, за кога сазнајемо да је блиски дечаков рођак, сумњичи се да је у ноћи између 14. и 15. јуна сексуално злостављао малишана. Он га је са собом одвео на једну рођенданску прославу у насељу Дока-Черат у Сремским Карловцима где је било доста гостију, а кући га је вратио око четири сата ујутро.

На путу до куће, према незваничним сазнањима, А.П. је дечака носио у наручју, јер се дете није осећало добро, а онда је док су прелазили преко ливаде, како се сумња, напаствовао деветогодишњака, после чега га је одвео кући.

Малишан је одмах легао да спава и дуго није устајао из кревета, што је његовим родитељима, посебно мајци било сумњиво. Дечак је, међутим, рекао да га јако боли стомак, те су га одвели код лекара на преглед, на којем је утврђено да има озбиљне повреде и да је сексуално злостављан, и случај је одмах пријављен полицији.

Мада отежано говори због проблема са слухом, дечак је способан за комуницирање и дао је исказ о ономе што му се догодило.

Инспектори су, по сазнању шта се догодило деветогодишњаку, обавили разговор са више особа које су присуствовале рођенданском слављу, а узети су и брисеви за ДНК анализу, као и делови одеће. Десетак дана касније ухапшен је А.П., дечаков рођак, који га је и одвео на прославу.

НЕГИРАО

ПРИЛИКОМ привођења, А.П. је према незваничним сазнањима, тврдио да је био пијан и да се не сећа шта се те вечери, односно у ноћи између 14. и 15. јуна дешавало на рођенданском слављу на које је са собом повео и деветогодишњака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)