ОДАЛИ ИХ ШПРИЦЕВИ СА ЛЕКОВИМА НАМЕЊЕНИМ СТОЦИ? Детаљи хапшења директора Завода Мале пчелице и тринаесторо осумњичених

Екипа “Новости“

субота, 15. 08. 2020. у 22:00

ОДАЛИ ИХ ШПРИЦЕВИ СА ЛЕКОВИМА НАМЕЊЕНИМ СТОЦИ? Детаљи хапшења директора Завода Мале пчелице и тринаесторо осумњичених

Фото: Инфо Крагујевац

ДЕТАЉИ истражног поступка о случају хапшења директора Завода за смештај одраслих "Мале пчелице" и још тринаесторо осумњичених још нису познати јавности.

Али како незванично сазнајемо, полиција је комплетну документацију Завода "чешљала" дуже од дванаест сати.

Да подсетимо, у акцији Посебног одељења за корупцију МУП-а, у сарадњи са БИА и одељењем Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапшен је др Владица Стојановић (48), в. д. директора Завода "Мале пчелице", затим службеници, медицинско особље, понуђачи.

Директор се, према наводима полиције, сумњичи да је запосленима наређивао да корисницима дају неадекватне лекове, а терети се и за злоупотребу положаја, трговину утицајем, примање мита.

Како се додаје у саопштењу, други осумњичени се терете за различите малверзације у вези са Заводом за смештај одраслих лица "Мале пчелице". Саопштено је да су приликом претреса канцеларије осумњиченог пронађени лекови за животиње, а одређена количина је била у шприцевима, спремна за употребу.

- Постоје основи сумње да је једна количина ових лекова већ употребљена у терапијама корисника тог завода - саопштено је из МУП-а.

Како незванично сазнајемо, осим директора и медицинског особља Завода, међу осумњиченима у овом случају су и запослени задужени за рачуноводство, тендере и снабдевање.

Фото: Инфо Крагујевац

др Владица Стојановић

Истражне органе посебно је интересовала тендерска документација овог завода и очекује се да ће у том правцу бити кључна истрага.

"Новости" такође сазнају да су директор Владица Стојановић и докторка ове установе ухапшени када је полиција је добила пријаву да су у Заводу за смештај одраслих лица "Мале пчелице" шугу која се раширила међу штићеници лечили леком "медимектин". Према пријави, директор Станојевић покушао је да прикрије заразу тако што је докторки Завода издао наређење да оболеле леком намењеним за стоку, као што су говеда, овце, свиње и који се, према упутствима, даје кад се појаве вашке, шуга, проблема са плућима и слично.

БИО ЧОВЕК ГОДИНЕ 2015. У КРАГУЈЕВЦУ

ДИРЕКТОР Стојановић доскора је важио за једног од најугледнијих Крагујевчана. На челу Завода је од 2013, а признање "Човек године" добио је 2015. Орден Првог реда СПЦ заслужио је 2016. када је у Заводу саграђена црква а Ђурђевданска награда му је уручена 2017. Завод је награђен Сертификатом за добру репутацију код клијената и сарадника... Може се прочитати да Завод под његовим руковођењем није бележио покушаје суицида, а пре их је било по 10 или више годишње. У "Малим пчелицама" сликари су одржавали колоније, а Завод има своју фарму стоке и парцеле са поврћем. Око 950 људи су питомци Завода.

Међутим, тај лек не сме да се даје људима, јер је опасан по њихово здравље. Одмах по добијању пријаве, полиција је ухапсила докторку, која је овако "лечила" људе, као и директора.

Осумњичени в. д. директора Завода "Мале пчелице" Владица Стојановић иначе је стално запослен у Дому здравља "Свети Ђорђе" у Тополи.

Тамо му мирује радни стаж, док је на функцији првог човека ове крагујевачке установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

jokac

15.08.2020. 22:28

jedino sto mogu reci , Jozef Mengele na Srpski nacin . strava i uzas .kakvi sve bolesnici rukovode ustanovama koje bi trebalo da su pod zastitom drzave. postade Kragujevac poznat po zlu. da ne navodim sve sto se tamo desava, upoznati smo ...

Zeljo

16.08.2020. 08:05

@jokac - Cinjenica je da u sastavu zavoda postoji farma sa zivotinjama. Da li su lekovi namenjeni lecenju zivotinja zloupotrebljeni, pokazace ubrzo analizom. Do tada, nepotrebno je i tendenciozno donositi zakljucak, treba biti oprezan i sacekati kraj istrage za javnu osudu

Andelko

15.08.2020. 22:46

Dokle ce ta prokleta pohlepa za novcem da se nastavlja.Dok sudstvo korumpirano tako radi,to ce nam se stalno desavati.Trba ih drasticno kazniti da opomene buduce prevarante.Nasto su sve spremni,da ljude lijece zivotinjskim lijekovima.Nemam rijeci osim reci sramotno ponasanje bolesnih direktora.

Ivan Zgrozeni

16.08.2020. 08:07

@Andelko - "Drasticne kazne" traze oni koji se isto tako ponasaju nadajuci se da ce istraga mimoici njih. Kaznjavanje kao metod odvracanja potencijalnih prekrsilaca ne funkcionise a sankcionisano je i rezolucijom OUN ciji je Srbija potpisnik. Recimo, homoseksualce su spaljivali, kamenovali, slali u gasne komore ali nijedan time nije bio izlecen niti je homoseksualizam iskorenjen.