СУПРУГ ИШАО НА ПОЛИГРАФ: Обдукција потврдила да се Милица (20) обесила

Ј. ИЛИЋ

среда, 12. 08. 2020. у 21:00

СУПРУГ ИШАО НА ПОЛИГРАФ: Обдукција потврдила да се Милица (20) обесила

Фото Фејсбук

ПОТРАГА за несталом Милицом Јаковљевић (20), из села Осипаоница, код Смедерева, окончана је трагично. Миличино тело нађено је шест дана након нестанка, надомак породичне куће, на имању Јаковљевића. Млада жена себи је, показала је обдукција, одузела живот вешањем.

Тело несрећне жене у економском делу имања породице Јаковљевић, прва је приметила њена свекрва и одмах обавестила сина.

- Мајци се учинило да је видела нешто у шумици на имању. Нисмо одмах посумњали. Када сам пришао, препознао сам је по белим папучама - сведочи Миличин супруг Јован.

Након доласка полиције, којој је шест дана раније пријављен нестанак, трагедија је добила неочекивани ток. Сумњу полиције је изазвала чињеница да су Милицу тражили данима свуда - по напуштеним кућама, ливадама и воћњацима, чак и другим селима и граду, а да је заправо, све време била стотинак метара од куће.

- Тај део имања је непрегледан, на нижем је терену, као омања шума, пуна растиња. Стално смо били у близини, али до тог јутра нисмо нити шта видели, нити посумњали - каже, за "Новости", супруг Јован.

Он је потврдио да је ишао и на полиграф како би се одагнала сумња да има везе са смрћу супруге.

Како сазнајемо у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, после краће истраге, утврђено је да је реч о самоубиству.

- Обдукцијом је потврђено да смрт није била насилна, односно да је реч о самоубиству - кажу у овом тужилаштву.

Верује се да се Милица убила истог јутра када је и нестала. Вече уочи нестанка, легла је да спава са трогодишњим сином, а супруг је радио трећу смену. Када су се његови родитељи, са којима живе, ујутру пробудили, трогодишњак је спавао сам, а ње није било у кревету.

Током потраге, "Новостима" је у МУП речено да је, највероватније, Милица напустила супруга, и да не жели да му се јави. Међутим, Јован је од почетка страховао од најгорег. Према његовим речима, Милица је имала психичких проблема, чак је почетком године кратко лечена у психијатријској болници у Ковину, након што је покушала самоубиство скочивши са надвожњака на путу Осипаоница - Скобаљ.

Милица је сахрањена на сеоском гробљу у Осипоаници, у породичној гробници Јаковљевића.

ОПРОШТАЈ УЗ РЕЧИ "ЗБОГОМ БЕБИ"

СУПРУГ сведочи да није нађен Миличин мобилни телефон, нити опроштајна порука. Јутра када је нестала, око пет часова, Јовану који је био на послу, послала је поруку од само две речи - "Збогом беби". То је последњи пут да се огласила.

ЈОВАН: СУЗЕ САМЕ ИДУ

- БОРИО сам се за нас, за њу. Чак сам и од родитеља одлазио. Многи су рекли да није за мене, али ја сам је волео. Сада сам остао сам са двојицом синова. Сузе саме иду, не могу да се помирим са њеном одлуком да одузме себи живот - очајан је Јован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)