ЕКСКЛУЗИВНО САЗНАЊЕ НОВОСТИ: ДНК овог човека пронађен на месту где су убијени Кожар и Хаџић - КО ЈЕ ТРЕЋА ОСОБА?!

Е. Х.

петак, 07. 08. 2020. у 11:00

ЕКСКЛУЗИВНО САЗНАЊЕ НОВОСТИ: ДНК овог човека пронађен на месту где су убијени Кожар и Хаџић - КО ЈЕ ТРЕЋА ОСОБА?!

Фото архива

БРУТАЛНЕ егзекуције наводно главних људи "шкаљарског клана", Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, у Атини, као и Алана Кожара и Дамира Хаџића на Крфу, осим истог калибра оружја, повезује, како се сумња, и исти "типер".

Према оперативним подацима полиције у региону, реч је о "шкаљарцу" С. Л. (37) из Подгорице, који се појавио на оба места уочи крвавих смакнућа. У овом тренутку, међутим, постоје јаке индиције да је, у међувремену, и он убијен.

Потрага за С. Л. траје већ извесно време, односно од 23. јула, када су на грчком острву изрешетани Баранин Кожар и Ужичанин Хаџић. Његов ДНК, према незваничним сазнањима, пронађен је у самој вили коју су ова двојица изнајмила, али и у атинским становима у којима су боравили Дедовић и Стаматовић.

ЗЛОЧИН Стеван Стаматовић и Игор Дедовић убијени су у Атини, Фото архива

- У листинзима телефона убијеног Стаматовића, као и Кожара, види се тесна веза, али и директна комуникација са С. Л. - наводи извор "Новости".

- И Стаматовић у Атини и Кожар на Крфу данима пре злочина били су готово свакодневно на вези са Подгоричанином. Живота их је највероватније коштала чињеница што је њихов човек од великог поверења прешао на страну "кавчана". Слали су му слике и наводили га како да их нађе. Сви су се они крили широм Европе, али су имали поверење у њега. Према неким информацијама, овај Подгоричанин је преносио информације, али и новац.

Хаџић сахрањен у ужицу

НА гробљу у Ужицу пре неколико дана сахрањен је Дамир Хаџић, убијен на Крфу. Он је важио за једног од најоданијих људи Игора Дедовића, за кога је, како се сумња, организовао низ убистава. Против њега је МУП Србије расписао потерницу због убиства Даворина Балтића, високопозиционираног члана "кавачког клана".

- Хаџић је био страствени коцкар и као таквог Дедовићу је било лако да га "навуче" да за њега организује егзекуције, у којима је и сам учествовао - наводи извор "Новости".

Који је разлог за то да С. Л. пређе у супарнички табор, засад се само нагађа. Претпоставља се да је реч о најмање милион евра, колико је наводно плаћено за информације "о обе локације", али се помиње и освета за убиства блиских рођака у самом Котору.

- Постоје јаке индиције да је, у међувремену, С. Л. убијен - наводи наш извор.

- Као место злочина помиње се Шпанија, као и да је тело закопано. Тешко је рећи да ли се то заиста и догодило или је неко "просуо причу". Чињеница је да га нема, да му се губи сваки траг на Пиринејском полуострву и то непосредно после двоструке ликвидације на Крфу.

Неколико је верзија о нестанку и потенцијалној смрти Подгоричанина. По једној, уклонили су га "кавчани" као опасног сведока, али и човека који би "могао и њих да намести". По другој, "шкаљарци" су открили његову двоструку игру и учешће у суровим ликвидацијама у Атини и на Крфу.

- После убиства Кожара и Хаџића, појавила се и информација о трећој жртви, која је рањена - објашњава наш саговорник.

- У почетку се веровало да је реч о С. Л., поготову што је, наводно, његов ДНК пронађен у вили. Судбина те тајанствене треће особе је и даље енигма. Сада се проверава да ли је на било који начин овај Подгоричанин повезан и са другим ликвидацијама "шкаљараца" у Европи.

У безбедносним структурама у Србији и Црној Гори већ неколико дана може да се чује да је С. Л. мртав. Размењују се подаци и са неколико европских држава како би се утврдила тачност информације, али и место злочина. Потрагу за њим отежава чињеница да је код себе имао фалсификована документа. Извори из подземља наводе да је убијен и закопан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)