ИЗГЛЕДАО КАО ДА ЈЕ ДРОГИРАН: Раднице парфимерије на Клиси умало нису настрадале у пожару

З. ГРУМИЋ

среда, 05. 08. 2020. у 07:22

ИЗГЛЕДАО КАО ДА ЈЕ ДРОГИРАН: Раднице парфимерије на Клиси умало нису настрадале у пожару

Запаљена продавница на Клиси / Фото З. Грумић

СТАЈАЛА сам у шоку, неколико секунди, очи у очи, испред маскираног младића који је само неколико тренутака раније у продавници просуо и запалио некакву течност и онда је побегао, каже, за "Новости", Бојана Микалачки, једна од двеју на срећу неповређених радница "Тифани шопа" на Клиси у Новом Саду, на који је у понедељак увече бачен највероватније Молотовљев коктел.

Она и колегиница Светлана биле су, каже, саме у радњи пред крај радног дана када се зачуо снажан прасак.

- Угледала сам пламен и младића испред мене, на чијем је лицу била бела медицинска маска. Уплашила сам се и првом моменту помислила на колегиницу, која је у том тренутку била у тоалету. Позвала сам Светлану и успеле смо, на срећу, да истрчимо напоље пре него што се ватра разбуктала и да одмах позовемо ватрогасце.

Каже да није осећала страх од нападача, који је по њеним речима изгледао као да се дрогира.

Испред радње на углу Приморске улице и Сентандрејског пута, у уторак ујутру смо затекли и Дарка Симића, који је са својом супругом Миланом Новаковић власник продавнице "Тифани шоп".

- Још сам у шоку, ове жене су могле да погину. Најважније је да није било жртава, нити повређених - истиче Симић и напомиње да је материјална штета огромна, будући да је изгорело највероватније више од 90 одсто артикала у продавници.

Он додаје да ће полицији у истрази сигурно помоћи снимак са сигурносне камере у објекту, на којем се види нападач, који је, према тврдњама очевидаца, отрчао до аутомобила "који га је чекао" и одвезао.

- Неко очигледно хоће да угрози наш посао, који нам је добро кренуо, посебно од избијања епидемије вируса корона. И 9. маја био је нападнут овај продајни објекат. Разбијен је излог и бачен Молотовљев коктел, а нападач још није пронађен - тврди Симић.

ДЕТОНАЦИЈЕ

ПОЖАР у продавници у непосредној близини кружне раскрснице на Клиси избио је у понедељак око 19.45.

Према речима неких од житеља тог дела града, најпре се чула јача детонација, а убрзо потом две слабије.

- То је продавница кућне хемије, па претпостављамо да су мање експлозије проузроковане од ватре која је захватила хемијске производе - каже један од комшија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)