ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ПРОКУПЉА: Брат и снаха заједно убили Милорада!?

Д. Зечевић

26. 07. 2020. у 21:33

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ПРОКУПЉА: Брат и снаха заједно убили Милорада!?

Кућа због које су се спорила браћа / Фото Д. З.

У очекивању резултата обдукције тела Милорада Лазића (72) из прокупачког села Доња Драгања, полиција је због сумње да су га убили, ухапсила брачни пар Ж. Л. (73) и Б. Л. којима је одређено четрдесетосмочасовно задржавање.

Они се, како нам је потврдио тужилац Вишег суда у Прокупљу Жикица Миленковић, терете за убиство, а у понедељак бити саслушани у тужилаштву.

- На Милорадовом телу било је хематома, односно модрица по глави, куковима и ногама, али ниједна од тих повреда није на први поглед изгледала смртоносно - сазнају "Новости" детаље истраге.

Међутим, према незваничним сазнањима Ж. Л., иначе, рођени брат настрадалог, са својом супругом Б. Л. ударио је несрећног Милорада мотичицом за окопавање баште у пределу главе наневши му смртоносни ударац. Они су га, потом, према првој верзији догађаја, покрили јакном и отишли у свој део куће, где их је полиција и пронашла. Мотив убиства у који сумњају и чланови Милорадове породице и комшије Лазића јесу нерашчишћени имовински односи, тј. судски спор око куће, и дворишта, у којој су живеле обе породице, а који браћа воде десетак година. Комшије Лазића истичу сумње да је Милорада можда усмртила и снаха, али ће истрага открити детаље овог језивог случаја.

Комшије ништа нису виделе / Фото Д. З.

Некад били нераздвојни

Да се догодила несрећа, комшије Лазића схватиле су тек по доласку полиције, јер је у суботу по подне падала киша и нико није излазио вани. - Страшно је да имовина може бити узрок овакве несреће јер су браћа својевремено била нераздвојна. Обојица су до пензије радили као грађевински радници и били су веома пристојни - описују комшије Лазиће, уверени да се све могло завршити без последица.

- Мој супруг је рекао да хоће да изађе вани и узео јакну пошто се спремала киша. Како је време одмицало, а није се враћао, син је отишао да га потражи и затекао га је у башти како лежи на стомаку, покривен јакном - плачући је испричала Милорадова супруга Мирослава, која је још у неверици да им се догодила таква несрећа. Ипак, појашњава да је вишегодишњи спор међу браћом око заједничког пролаза за кућу који обе породице користе имао судски епилог.Наиме, старији брат је успео судским путем да легализује заједничку кућу на своје име што је био разлог њихове вишегодишње свађе. И док синови настрадалог Милорада не желе да детаљно говоре за јавност, у кратком разговору са новинарима, истичу да њихов стриц није желео мирним путем да се договори око поделе и да никада није био задовољан оним што му припада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)