СУЂЕЊЕ ЗА ПРАЊЕ НОВЦА Завршне речи Дарка Шарића: Нисам крив

Н. Б.

15. 07. 2020. у 10:53

СУЂЕЊЕ ЗА ПРАЊЕ НОВЦА Завршне речи Дарка Шарића: Нисам крив

Фото: И. Маринковић

ДАРКО Шарић, оптужен за прање новца зарађеног наводно продајом кокаина, данас је у својој завршној речи пред Специјалним судом у Београду још једном поновио да није крив и тражио да буде ослобођен.

-Обично се каже не питајте за стечени први миллион, а ја кажем питајте ме за првих 27 милиона евра које сам добио од Ваца продајом "Штампе" - рекао је Шарић.-  Од тога су кренуле исплате, тако да није тачно оно што тужилац прича, да је реч о прљавом новцу. Моју одбрану потврдили су вештаци финансијске струке.

Шарић је у кратким цртама поновио ток новца, како је део уплаћивао на рачун сада покојног Драгана Дудића Фрица, напомињући да је извесну суму дао и оптуженима Марку Дабовићу и Зорану Ћопићу.

- Легалност новца и улагање у Србију смо доказали у потпуности са вештачењем - додао је Шарић. - Тужилац улази у наше пословне односе, а ја мој новац могу да дам коме ја хоћу и да га бацим ако то желим. Какве то везе има са прљавим парама. Све ово време пратила ме је хајка. Десило ми се нешто што се последњи пут десило 1946. Узета ми је и продата имовина, пре него што је заказано и једно рочиште. На телевизији су људи гледали како се отимају за моје ствари, па и за креветац. А та имовина је купљена шест година пре периода за који сам оптужен.


Завршне речи током данашњег дана даће и остали оптужени. У случају да до краја радног времена не дођу сви на ред, претерс је заказан и за сутра. Након што сви буду дали завршну реч, судско веће ће заказати ирицање првостепене пресуде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)