МИЛИЦА (14) ПОВРЕЂЕНА КОД КУЛЕ ИЗАШЛА ИЗ КОМЕ: Чим је отворила очи питала је: Где је моја Марија?

Novosti online

понедељак, 13. 07. 2020. у 20:03 >> 20:06

МИЛИЦА (14) ПОВРЕЂЕНА КОД КУЛЕ ИЗАШЛА ИЗ КОМЕ: Чим је отворила очи питала је: Где је моја Марија?

Фото: Фејсбук

ЧЕТРНАЕСТОГОДИШЊА Милица С. из Куле, која је тешко повређена у стравичном судару, када су јој погинуле и сестра и најбоља другарица, пробудила се из коме.

Њена мајка Драгана и очух Зоран Шијак кажу да је одмах питала за сестру, али да јој нису рекли шта се догодило.

- Милица је много боље сада и није више у коми, рекли су нам преко телефона лекари са Института. Чим је отворила очи и постала свесна, прво што је проговорила било је: "Где је моја Марија?". Не знамо шта су јој рекли, само знамо да нису чемерну истину. Милица још не зна да више нема њене сестре Марије и најбоље другарице Тање, од које се није одвајала - каже Шијак.

Миличин очух објашњава да ће њен опоравак дуго трајати јер, осим озбиљне повреде врата, има и хематоме на плућима и повреду руке.

- Ти хематоми нису велики, али морају да се прате. Милица ће да носи крагну док јој не зарасту повреде врата - казао је очух.

Мајка и очух повређене девојчице на страшним су мукама јер су им из болнице саопштили да породица мора да саопшти Милици да је у несрећи страдала њена сестра Марија, као и другарица Татјана.

- Јој, не знамо шта да радимо! Чупамо косу и размишљамо како ће Милица преживети кад чује да је Тања преминула још на цести, а да јој и сестри није било спаса иако ју је Хитна помоћ возила у болницу. Молили смо лекаре да они то некако саопште Милици, али су нам рекли да је то задатак породице. Треба да се видимо са психологом да нас посаветује како да изведемо да Милица најлакше прихвати тешку истину - рекао је очух девојчице за Српски телеграф.

Подсетимо, трагедија се догодила у зору 5. јула. Поред Миличине сестре по мајци Марије Ф. (17) и њене најбоље другарице Татјане Г. (15), погинула је и Божидарка Ђ. (23). Са Милицом у болницу је превезен и Јован В. (17), који се и даље налази на респиратору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)