РЕЧ ПЛУС Јаков Милатовић обећава: Бићемо Србима добри домаћини

В. КАДИЋ

17. 05. 2021. у 10:20

ТУРИСТИ из Србије су за Црну Гору и више од гостију. Многи од њих имају и родбину и некретнине у Црној Гори и увек су више него добродошли.

РЕЧ ПЛУС Јаков Милатовић обећава: Бићемо Србима добри домаћини

Фото Архива Новости

Србија заиста има велико учешће у броју туриста из региона, али и целог света. Нажалост, претходне године услед затварања граница, које је применила бивша власт, држављани Србије су били спречени да дођу у Црну Гору и проведу одмор овде. Могу са сигурношћу да кажем да је нова влада одлучила да ту грешку исправи, па ове године туристи из Србије без икаквих ограничења могу доћи код нас.

Ово, у разговору за "Новости", поручује министар економског развоја у Влади Црне Горе Јаков Милатовић, уз напомену да очекује велики број туриста из Србије, региона и Русије.

- Протекли првомајски и васкршњи празници су показали да је туристима из региона недостајао одмор у Црној Гори, а ми смо показали да смо спремни да дочекамо госте. Циљ нам је да туристима из окружења максимално олакшамо долазак на море, али исто тако и да заштитимо оно што је најважније у овом моменту, а то су јавно здравље и људски животи.

МЕРЕ ДАЛЕ РЕЗУЛТАТЕ

МЕРЕ које је Влада Црне Горе пажљиво доносила и спроводила дале су резултате. Број заражених је пао испод две хиљаде, а број опорављених из дана у дан расте. У односу на остале конкурентне туристичке дестинације, Црна Гора бележи велики пад броја новооболелих.

Уведене су олакшице за улазак у Црну Гору. Није потребан ни PCR тест, што значи да је улазак слободан за туристе из Србије.

- Није потребан ни антигенски тест, а ни потврда о вакцинацији.

Шта у случају појаве вируса корона код туриста?

- Донели смо здравствено-сигурносни протокол којим ће се руководити како туристички посленици, тако и сами гости, а чијом адекватном применом можемо правовремено да реагујемо у случају појаве зараженог госта. У том случају, грађани Србије имају право на лечење за које ништа не плаћају. Разлога за бригу нема. Црна Гора је озбиљна дестинација, бићемо добри домаћини и одговорно ћемо се понашати према гостима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)