МК ГРОУП НА ЧЕЛУ СРПСКЕ ПРИВРЕДЕ И ПО ХУМАНОСТИ

Промо

13. 05. 2021. у 17:16

КОМПАНИЈА издвојила милион евра за донације у години обележеној пандемијом, што јој је донело главну ВИРТУС награду за национални допринос филантропији

МК ГРОУП НА ЧЕЛУ СРПСКЕ ПРИВРЕДЕ И ПО ХУМАНОСТИ

Фото: Промо

МК Гроуп добитник је главне ВИРТУС награде за филантропију, за допринос компаније на националном нивоу у 2020. години. Ово престижно признање додељује Траг фондација, која четрнаесту годину заредом награђује компаније и појединачне дародавце који су на најдугорочнији и најефектнији начин подржали иницијативе за опште добро у претходној години. ВИРТУС награда, као прва и најзначајнија награда за филантропију у Србији, додељује се уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Европске уније, Балканског фонда за демократију, Балканске мреже за развој цивилног друштва и Шведске агенције за међународну развојну сарадњу.

- Захваљујемо се Траг фондацији што је препознала напоре МК Гроуп да свој програм корпоративне филантропије гради на донацијама од националног значаја и активно помаже најосетљивијим групама становништва. Прошле године наше активности биле су усмерене на ефикасну помоћ у борби против пандемије вируса Цовид-19 и давања чији ће се ефекти осетити одмах. Још једном смо показали да смо ту кад је најпотребније и пружили снажну подршку нашем здравственом систему и суграђанима. Наставили смо и наше вишегодишње пројекте фокусиране на бригу деци. Улагања у здравство, образовање и програме намењене младима и убудуће ће бити наша стратешка опредељеност - изјавио је Александар Костић, потпредседник МК Гроуп.

Фото: Промо

- Подсетила бих на то да је МК Гроуп у протеклих пет година спровела око 500 друштвено одговорних акција у вредности од пет милиона евра. Наша компанија није само покретач српске привреде, већ и стабилан ослонац друштву и поуздан партнер за преко 120 заједница у којима послујемо - изјавила је Александра Стојановић, директорка корпоративних послова МК Гроуп.

Траг фондација сваке године додељује ВИРТУС награде, са циљем промовисања и афирмације филантропских идеја и иницијатива. „Прошла година је била изузетно тешка и изазовна тим пре награде које додељујемо за 2020. годину имају додатну вредност. Честитамо МК Гроуп на ВИРТУС Главној награди за допринос компаније на националном нивоу. Својим активностима показали су посвећеност, континуитет и стратешку усмеререност финансијских и робних донација. Верујемо да ће својим примером стимулисати развој локалне филантропије и давања за опште добро“, рекла је Марија Митровић, директорка за филантропију и партнерства у Траг фондацији.

МК Гроуп се прошле године међу првима укључила у борбу против корона вируса, и само у 2020. години донирала милион евра, првенствено за набавку медицинске опреме и подршку здравственим установама, као и за хуманитарне пакете за најугроженије становнике Србије. Реализовала је и велики регионални пројекат „За регионалне хероје“, којим је за 450 лекара и здравствених радника обезбедила бесплатан одмор у хотелима МК Гроуп у Србији, Словенији и Хрватској, као знак захвалности за њихове херојске напоре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)