СРБИЈА ЈЕ ДОБРО МЕСТО ЗА УЛАГАЊЕ: Вучић презадовољан због отварања нове фабрике - Поносан сам на то што смо победили у великој конкуренцији

Танјуг

24. 04. 2021. у 13:22

СРБИЈА је добро место за улагање и корејска компанија "Кјунгшин Кејбл", која је данас отворила фабрику у Смедеревској Паланци, избором наше земље, у конкуренцији више земаља, није погрешила, поручио је данас председник Александар Вучић.

СРБИЈА ЈЕ ДОБРО МЕСТО ЗА УЛАГАЊЕ: Вучић презадовољан због отварања нове фабрике - Поносан сам на то што смо победили у великој конкуренцији

Фото: Танјуг/Т.Р.

Он је, на церемонији отварања фабрике, која ће до краја 2022. Запослити 700 радника, истакао да ће та компанија много допринети Подунавском округу, Смедеревској Паланци, Великој Плани, целој Србији.

Захвалио је корејском амбасадору на помоћи и подршци, и изразио уверење да ће у наредном периоду бити још корејских инвестиција .

Србија је, поручио је, добро место за улагање, а Јужна Кореја земља од које можемо много да научимо, јер је за последњих 30 година, постала "азијски тигар", чудо, и подигла се из пепела, тако да можемо да се угледамо на њих, њихову посвећеност, навике.

- Поред Албаније, Бугарске и Турске, изабрали сте Србију и нисте погрешили. Ми ћемо се борити за ваш дугорочни останак у нашој земљи и желимо вам велики профит. Верујем да, када будете ширили производњу, нећете ни размишљати о другим земљама, јер ми желимо да будемо партнери и у наредном периоду - истакао је председник Србије.

Вучић је напоменуо да је Смедеревска Паланка позната још од римског доба када је ту пролазио пут од Рима до Константинопоља, затим друм за време Отоманског царства, најстарија пруга у Србији између Београда и Ниша...

Председник напомиње да је ту некада била Гоша, некадашњи индустријски гигант, али да је много тога уништено било у претходном периоду и да је сада време када се све враћа на своје место.

Подсетио је да је држава већ израдила пут између Велике Плане и Смедеревске Паланке, где се и налази нова фабрика, као и да је остало да се изгради и 18 километара пута између Смедеревске Паланке и Азање и Селевца, затим пут ка Михајловцу, пут ка Тополи и друге локалне путеве.

- Данас можемо да радимо све те путеве, не само овде, већ широм Србије - рекао је Вучић додајући да томе доприносе и новоотворне фабрике које послују у Србији.

Каже да у новој фабрици ради 63 одсто људи из Смедеревске Паланке и 30 одсто из Велике Плане. Поново је указао да је највећи проблме што се мало деце рађа.

- Ако се роди 281 дете, а умре 784, то нема везе са одласком из земље. Ко ће онда да нам ради у фабрикама, молим људе да поведемо рачуна о томе и да покушамо да имамо више деце, свуда по Србији.

Захвалио је корејским пријатељима на поверење у Србију и истакао да Србија жели још више корејских инвеститора у нашој земљи.

Честитао је и радницима који су за мање од шест месеци направи фабрику, која сада изгледа величанствено.

- Не могу да сакријем своју радост, када год отворамо фабрике и погоне, чак и онда када то други не желе то да примете и примећују само лоше ствари. Али, резултат се увек види и не може да се сакрије. Поносан сам што смо у великој конкуренцији успели да победимо и да доведемо ток корејског инвеститора у Србију.

Вучић је истакао да ће приходи од те компаније пуно значити за развој Смедеревске Паланке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)