ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ У НОВОМ САДУ: Отворена нова велика фабрика (ВИДЕО)

Танјуг

07. 03. 2021. у 11:59 >> 12:27

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ У НОВОМ САДУ: Отворена нова велика фабрика (ВИДЕО)

Фото: Ј. С.

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствује данас у Новом Саду отварању фабрике компаније "Цонтинентал Аутомотив Србија" у Новом Саду.

Председник Србије стигао је у Нови Сад и тренутно обилази фабрику заједно са инвеститорима који му ближе објашњавају сам процес производње и радње саме фабрике.

Са председником, фабрику обилази и председник Владе Ана Брнабић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

- Добро је да имамо ово у Новом Саду, поново ће Србија правити аутомобиле свету - прокоментарисао је уз осмех председник Србије.

Догађају присуствује и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Немачка компанија Цонтинентал у Новом Саду радиће на развоју напредне електронике за аутомобилску индустрију.

У њој је до сада запослено преко 500 наших инжињера.

Директор фабрике, Лучијан Марђинеану рекао је да ова инвестиција не би могла бити могућа без труда многих људи, те се захвалио владиним званичницима, локалним властима и колегама.

Он је рекао да "у будућност гледа са оптимизмом".

- Радујем се и надам, са оптимизмом, нашем новом, заједничком пројекти, раду и пријатељству - рекао је Марђинеану.

Саша Ћоринга, генерални директор компаније је рекао да је данашњи датум посебан јер је на данашњи дан, пре три године отворен истраживачки развојни центар у Новом Саду. 

- Иновативна електроника произведена овде са знаком "Made in Serbia", биће наш технолошки допринос целом човечанству. Драго ми је да ће наши млади и образовани људи диктирати трендове у свету - рекао је Ћоринга.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да очекује да ће ова фабрика запослити још људи.

Вучић се захвалио свим инвеститорима на поверењу и улагању у Србију и Нови Сад.

- Многи који су са нама данас овде, нису били с нама када смо отварали развојно-истраживачки центар. Једино што могу да кажем јесте да се бескрајно срећан, поносан на земљу у којој живимо и на људе који овде раде. Ово показује колико су Војводина, Нови Сад и Србија напредовали у претходним годинама - рекао је он.

Фото: Принтскрин

Председник је истакао и важност дуалног образовања.

- У Новом Саду биће оформљен и први Институт за вештачку интелигенцију у априлу ове године. Србија је припремљенија за нове технологије - каже Вучић.

Фото: Принтскрин

Председник Србије захвалио се свим инвеститорима на поверењу и улагању у Србију и Нови Сад. 

- Надам се да ћемо овим путем и оваквим радом постати трећи у Европи по броју запослених - истакао је Вучић и додао да је срећан због Новосађана, али и читаве Србије.

Председник је истакао и важност Немачке за економски развој Србије и захвалио се немачкој канцеларки Ангели Меркел, те истакао да је "увек радила само добро за нашу земљу".

- Ми никад нећемо заборавити колико нам је помогла у довођењу нових инвеститора и решавању неких регионалних проблема. Захваланост је нешто што најкраће траје, али ми нећемо никада заборавити за све што је урадила, што је отворила пут Србији ка Немачкој. Хвала вам што верујете у Србију. Живела Србију и много успеха вам желим - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (65)

Mijo

07.03.2021. 11:51

Nekada je ovo samo bio san a danas je to realnost zahvaljujući Aleksandru Vučiću naša zemlja je za ovo kratko vreme ojačala svoju ekonomiju. Nova radna mesta i nove fabrike su dosta donele našoj ekonomiji i čitavoj našoj zemlji. Ovo je korak ka velikom uspehu i velikoj budućnosti za sve nas.

kiki

07.03.2021. 13:38

Imamo sada otvorenu fabrku jednog od svetskih lidera u auto-industriji i nadam se da će se svi planovi ostvariti, pošto ova kompanija planira i proširenje, gde mogu očekivati još 500 radnika na zasnivanje radnog odnosa.

Biljana

07.03.2021. 22:56

Otvaranje fabrike "Continental Automotiv Srbija" značajno će doprineti razvoju Novog Sada, smanjenju stope nezaposlenosti i razvoju industrije ovog dela Srbije. Zahvaljući odgovornoj politici Vučića, kao i posvećenosti i radu Srbija ide putem napretka i broj investicija raste.

drenovac30

07.03.2021. 23:45

У сред пандемије отворити једну овакву фабрику заиста је вредно похвале. Фабрика је модерна и запослиће 500 људи што су сјајне вести.