ПРОМЕНЕ ДОБРЕ И ЗА НАШ “ФИЈАТ”: Велики планови компаније “Стелантис”, настале спајањем великих групација произвођача возила

Е. Б. Т.

19. 01. 2021. у 19:09

ПРОМЕНЕ ДОБРЕ И ЗА НАШ “ФИЈАТ”: Велики планови компаније “Стелантис”, настале спајањем великих групација произвођача возила

Фото Танјуг-АП

КОМПАНИЈА "Стелантис", која је формирана спајањем групација "Фијат Крајслер аутомобили" и "Пежо-Ситроен-Опел", а за коју се очекује да може да донесе позитивне промене фабрици у Крагујевцу, према речима њеног извршног директора Карлоса Тавераса, представља штит за запослене и за стејкхолдере.

- Спајање ће нам помоћи да превазиђемо изазове и да ова јединствена компанија постане светски лидер за нову еру одрживе мобилности - истакао је Таверас на данашњој дигиталној конференцији којом је обележено ово уједињавање.

Он је нагласио и да је стратегија да се постигну циљеви без губитка послова. Комбиновани резултати показују да нова компанија има 12 билиона евра оперативног профита, продају у више од 130 земаља, идустријске операције у 30 држава и позицију лидера на три регионална тржишта.

Формално је процес спајања окончан 16. јануара. Тиме је "Стелантис" постао четврти највећи произвођач аутомобила у свету са више од 400.000 запослених. На удруженом портфолију наћи ће се 14 аутомобилских брендова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)