ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У 2021. ГОДИНИ: Вучић објавио колико ће износити и ко ће све добити већу зараду

Novosti online

28. 12. 2020. у 13:15

ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У 2021. ГОДИНИ: Вучић објавио колико ће износити и ко ће све добити већу зараду

Фото: Танјуг/Раде Прелић

ПОЧЕЛА је новогодишња конференција председника Републике Србије Александра Вучића, на којој ће сумирати и представити планове за 2021. годину, а председник је говорећи о платама, најавио повећање плата.

- Циљ је да плате до краја ове године достигну ниво између 560 и 570 евра. Говорим о просечној плати, а она би у Београду износила неких 700 евра. Предвиђено је повећање плата од 1. јануара за здравствене раднике од 5 одсто, за осатале 3,5 одсто, а за све друге од 1. априла 5 одсто, при чему ћемо за војнике, разводнике, десетаре и подофицире подићи за додатних 10 одсто, због тога што желимо да привучемо људе у војску - рекао је Вучић.

Председник је навео да је трећи циљ даље побољшање животног стандарда, кроз висину плата, пензија, улагања у чистији ваздух, бољих путева, пруга и изградње мреже гасовода.

- То су и снажнија војска и полиција, све оно што доприноси јачању једне државе. Наши планови су амбициозни и велики, без обзира на тежину тренутне ситуације - истакао је председник.

- Ми следећу годину очекујемо да завршимо са стопом раста од 6 одсто, а да ниво јавног дуга не пређе 60 одсто. Ми не смемо да остављамо нашој деци дугове и оптерећења, већ морамо да домаћински послујемо - рекао је Вучић.

Вучић је илустровао колико су већ порасле плате медицинским радницима, и истакао је да је у претходној деценији плата медицинских сестара порасла за 63.4 одсто.

- Што се пензија тиче, циљ је да пре краја године буду око 270 евра, а циљ је да наставимо да повећавамо давања за најстарије - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)