ТРАЖЕ ПОРЕЗ ПО МЕРИ: Удружење радника на интернету позива Владу на преговоре о моделу наплате дажбина

С. Б.

10. 11. 2020. у 21:46

ТРАЖЕ ПОРЕЗ ПО МЕРИ: Удружење радника на интернету позива Владу на преговоре о моделу наплате дажбина

Фото Танјуг

УДРУЖЕЊЕ радника на интернету, који су се изненада нашли на мети контроле порезника, позвали су у уторак и званично надлежне на преговоре. Своје захтеве, а то су проналажење решења њиховог статуса и модела опорезивања, али и обустављање покренутих и планираних поступака наплате, упутили су премијерки Ани Брнабић и министру финансија Синиши Малом.

Пореска управа недавно је упозорила све који проимају уплате из иностранства да су их детектовали и да је најбоље да сами уплате своје обавезе, и то најмање пет година уназад. Појединима су стигла и позамашна решења са обрачунатим каматама.

- Хоћемо да плаћамо порезе, али је питање како и колико - каже Миран Погачар, председник Удружења. - Најмање је 100.000 људи који раде преко интернета и примају уплате из иностранства. Неки од нас су се обраћали Пореској управи раније, и тамо су нас уверавали да не треба ништа да плаћамо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

gorans

11.11.2020. 18:19

Jaooo! Nevinasca !Skoro kao kafedzije ! Oni hteli ali im rekli , ma jok vi nista ! Porez na zaradu ne dolazi "iznenada". "Iznenada" dolazi da su te uhvatili da ne placas porez a porez sam ti sleduje cim si poceo da zaradjujes. Kunu se u zapad , e pa ovo sto sam vam rekao je sa zapada.