ШАНСА ЗА ПОСАО ОД 8. ОКТОБРА: Влада померила рок пријаве за младе заинтересоване за праксу због провере испуњености услова послодаваца

С. Б.

01. 10. 2020. у 08:49

ШАНСА ЗА ПОСАО ОД 8. ОКТОБРА: Влада померила рок пријаве за младе заинтересоване за праксу због провере испуњености услова послодаваца

Илустрација / Фото Depositphotos

СВРШЕНИ средњошколци и академци имају недељу више да се припреме за пројекат "Моја прва плата".

Почетак пријаве за програм стицања праксе и првог радног искуства померен је за 8. октобар, саопштила је у среду Влада Републике Србије. Првобитно је планирано да се кандидати јављају током 15 дана, па би рок требало да буде 22. октобар. Конкурс се одлаже, јер је стигло пуно пријава послодаваца, а највећи број на самом крају.

У програм "Моја прва плата" ушло је 10.000 заинтересованих компанија, које су огласиле приближно 17.000 позиција за 28.000 радних места. У току је пажљива провера испуњености услова послодаваца за учешће у програму и стручно дефинисање свих позиција. При томе, више од 70 одсто позиција које су компаније пријавиле доступно је за кандидате са завршеном средњом школом, а пријаве послодаваца стигле су из читаве Србије, различитих делатности и обима компанија.

- Стручна лица Националне службе проверавају сваку оглашену позицију, јер програм има за циљ оспособљавање за рад на конкретним пословима и потребно је да свака позиција испуни захтеве у погледу стицања знања и вештина, како би млади људи по завршетку програма били компетентнији и боље припремљени за рад - саопштава Влада Србије.

Кандидати морају да буду на евиденцији Националне службе за запошљавање, имају најмање средње образовање, највише 30 година, немају радног искуства, односно мање од девет месеци. Услов је и да у периоду од шест месеци пре подношења захтева нису били у радном односу код изабраног послодавца.

ПРЕКО ПОРТАЛА

ПРИЈАВЉИВАЊЕ кандидата се обавља електронским путем на порталу www.mojaprvaplata.gov.rs. Кандидат треба да достави радну биографију и скенирану диплому о стеченој квалификацији. Детаљније информације су доступне на сајту Националне службе за запошљавање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)