МИНИСТАР МАЛИ УПРАВО ОБЈАВИО: Рејтинг агенција потврдила оцену - добар економски резултат Србије!

Новости онлајн

25. 09. 2020. у 22:21

МИНИСТАР МАЛИ УПРАВО ОБЈАВИО: Рејтинг агенција потврдила оцену - добар економски резултат Србије!

Фото Танјуг

- РЕЈТИНГ агенција #Fitch је, у свом извештају који је вечерас објављен, потврдила оцену кредитног рејтинга Републике Србије на нивоу од ББ+ и задржала стабилне изгледе за његово даље повећање.

- "Fitch" агенција у свом извештају наводи да је потврду кредитног рејтинга пре свега подржао добар економски резултат Републике Србије, како пре почетка пандемије, тако и у току кризе изазване пандемијом коронавируса, као и да се очекује брз опоравак од шока иазваног кризом, захваљујући одговарајућим економским и фискалним мерама подршке привреди и грађанима Републике Србије - написао је на свом Инстаграм профилу министар финансија Синиша Мали.

- Ово је још једна потврда да смо се на прави начин изборили са кризом која је изазвана пандемијом корона вируса. Економским пакетом од 5,8 милијарду евра, што је 12,5% нашег БДП-а, налазимо се међу земљама у Европи, али и свету, које су биле најиздашније према привреди у односу на величину своје економије - закључио је он. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

prellee

25.09.2020. 22:38

Čestitam ministru i cijeloj Vladi, te se nadam da će narod Srbije tu blagodat dobre ocjene, osjetiti kroz viši standard. S obzirom na dosadašnje uspjehe i održana obečanja, nadam se da će biti tako i ubuduće...

Beba

26.09.2020. 01:28

@prellee - Srbija nikada nije imala bolju a pre svega posteniju Vladu. Svi zajedno se trude i rade iskljucivo u interesu naroda Srbije. Nije tada ni cudo sto Srbija tako munjevito napreduje i razvija se. Uskoro ce prestici EU po standardu...