ПАНДЕМИЈА ЗАУСТАВИЛА ПУТОВАЊА: Србија обележава Светски дан туризма

Ј. Су.

25. 09. 2020. у 15:56

ПАНДЕМИЈА ЗАУСТАВИЛА ПУТОВАЊА: Србија обележава Светски дан туризма

Фото З. Јовановић

СВЕТСКИ дан туризма 2020., који се ове године обележава темом "Туризам и рурални развој" ,затиче цео свет у тренутку кризе без преседана.

Све земље света, укључујући и Србију, дочекују га са великим економским губицима, насталим као последица пандемије која је зауставила путовања готово у потпуности, говоре у Туристичкој организацији Србије, поводом обележавања ове манифестације.

- Обележавање овог дана истиче значај туризма за светску економију и скреће пажњу на милионе радних места, која су угрожена - истичу у ТОС. - Криза изазвана пандемијом је зауставила међународни туристички промет, и тиме изазвала озбиљне економске последице, али је показала и значај домаћег туризма нарочито у руралним срединама. Овај тренд се може видети и у Србији, јер су домаћи туристи тражили одмор у природи и најчешће се одлучивали за боравак у руралним подручјима, планинама, бањама, околини језера или река.

Тако, после вишемесечног пада туристичког промета, у августу се бележи раст од око 25 одсто у доласцима домаћих туриста у Србији. У већини туристичких дестинација ван градова, тражио се кревет више.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)