НОВА РАДНА МЕСТА И ИНВЕСТИЦИЈА ОД 100 МИЛИОНА ЕВРА: Нови Сад озбиљан кандидат да добије фабрику "Нидека"

З. ГРУМИЋ

19. 09. 2020. у 10:57

НОВА РАДНА МЕСТА И ИНВЕСТИЦИЈА ОД 100 МИЛИОНА ЕВРА: Нови Сад озбиљан кандидат да добије фабрику Нидека

Фото: Новости

ПОСЕТА делегације "Нидека" нашој земљи ове седмице и сусрети са председником Александром Вучићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, додатно је оснажила очекивања да ће та водећа јапанска компанија за производњу компоненти у аутомобилској индустрији инвестирати и у Србији.

Наш оптимизам да би у конкуренцији неколико европских градова "Нидек" могао да се определи баш за Нови Сад, поткрепљен је и изјавом председника корпорације Јуна Секија, после разговора са председником Вучићем, да је та компанија заинтересована да улаже у Србију. Он је том приликом напоменуо да планирана инвестиција износи више од 100 милиона евра и да доноси више стотина радних места.

Јапанска делегација је посетила и Нови Сад и после сусрета са градоначелником у Градској кући, разгледала Радну зону "Север 4" где би била изграђена фабрика, уколико се "Нидек" одлучи за наш град.

ГРАДИЋЕ И НЕМЦИ

У ТОКУ су и преговори са немачким "Континенталом" о изградњи њихове фабрике у Новом Саду, граду у којем већ имају свој истраживачко-развојни центар.

- Ако нам са својим фабрикама дођу "Континентал" и "Нидек", нећемо више имати проблема у погледу запошљавања у Новом Саду - поручује Вучевић.

- Заједно са покрајинском и републичком администрацијом ми смо спремни да испратимо такав привредни подухват, јер, осим непосредне финансијске користи за државу и запошљавања, долазак фирме тог реномеа је изузетна реклама за нашу земљу - изјавио је градоначелник Вучевић после разговора са Јапанцима.

Фото: Град Нови Сад

Присуство таквог гиганта у Новом Саду, сматра Вучевић, умногоме би допринело економском јачању града и значајном повећању запослености.

Гостима су представљени потенцијали Новог Сада и његове предности када је реч о пословној клими, посебно у пружању логистике при реализовању велике инвестиције која би била веома значајна и за Нови Сад и за Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)