ВУЧИЋ ПРЕДСТАВИО ВАЖНА ДОКУМЕНТА: Истина о Рио Тинту пред грађанима Србије - кључни документ из 2012. године

Novosti online

01. 12. 2021. у 18:22

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић на ванредној конференцији за новинаре говорио је о Рио Тинту и показао документа.

ВУЧИЋ ПРЕДСТАВИО ВАЖНА ДОКУМЕНТА: Истина о Рио Тинту пред грађанима Србије - кључни документ из 2012. године

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Важно је да вам прочитам апсолутно све и сваки документ. Први документ који се тиче Рио Тинта се тиче свих грађана. 2004. године Министарство рударства доноси решење, којим се предузећу Рио Сава ДОО из Београда истраживање у Србији. Документ број два, из 2005. када су проширене границе истражног простора. Сви знате ко је тада био на власти - казао је председник.

У следећем документу одобрено је истраживање у Лозници, а потом и у још једном документу, из 2007. године, када су на власти били Ђилас, Јеремић и остали, рекао је Вучић.

- Године 2008. је још једном одобрено истраживање нових поља. Исте године имамо документ, где се види наставак извођења и нове координате. Потписао министар Петар Шкундрић. То је она прелазна Влада, када смо ишли на изборе и јуначки се провели. Када је овај један бежао у Румунију када је проглашено независно Косово - истиче Вучић.

Председник је потом показао документ из 2009. године, којим је одобрено нових осам истражних тачака.

- Е сад долазимо до кључног документа, број 9. Донет 1. 2. 2012. године, где се одобрава извођење радова извлачења руда бора и литијума у полуиндустријском обиму бушењем у басену Јадра. Ово је први и једини документ до сада који суштински дозвољава било какво бушење и прављење бушотина. Тада су на власти Ђилас, Тадић, Јеремић, Зеленовић. Сви они - рекао је председник Вучић.

Више о томе читајте кликом ОВДЕ!

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)