ИМА ЛИ У СРБИЈИ СЛАДОЛЕДА КОЈИ СУ ПОВУЧЕНИ У ХРВАТСКОЈ: Министар Недимовић решио недоумице - Ово је званична процедура

Novosti online

01. 08. 2021. у 15:35

БРАНИСЛАВ Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде изјавио је да у Србији нема сладоледа и воћних јогурта затрованих пестицидима, као што је то случај у Хрватској.

ИМА ЛИ У СРБИЈИ СЛАДОЛЕДА КОЈИ СУ ПОВУЧЕНИ У ХРВАТСКОЈ: Министар Недимовић решио недоумице - Ово је званична процедура

М. Анђела

- Код нас нису стигле спорне пошиљке, што је потврђено и на РАСФФ, то је европски инфомациони систем за контролу пошиљки хране. У Србији није било испорука тих спорних серија сладоледа и воћног јогурта - каже Недимовић.

Он објашњава да, кад је нешто од хране спорно, одмах из Брисела иде обавештење свим земљама.

Фото Н. Фифић

 

- Кад се, било где на простору Европске уније или земља које су придружене, појави било каква спорна храна, то се све показује преко РАСФФ, у коме се види да у Хрватску јесу стигли сладоледи и воћни јогурт који садрже пестициде. Али код нас их нема - наводи Недимовић и додаје да је последњи пут нека спорна пошљика код нас стигла прошле године из Румуније, и то неких воћних јогурта, што је одмах повучено с тржишта.

Хрватско Министарство пољопривреде данас је повукло још три врсте сладоледа због утврђеног пестицида етилен оксида у адитиву који се користи у процесу њихове производње. Претходно су повучени сладоледи "Сницкерс", "Тwиx""Боунтy", "М&Мс", као и два воћна јогурта "Дукатос".

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)