ФИНСКА КОМПАНИЈА ЗАПОСЛИЋЕ БАР 500 ЉУДИ: У Пожаревцу одржан Сајам запошљавања компаније PKC wiring systems

Д. НОВКОВИЋ

26. 07. 2021. у 22:47

ФИНСКА компанија PKC wiring systems, која производи кабловске снопове за комерцијална возила, организовала је дводневни Сајам запошљавања у Пожаревцу, нудећи преко 500 радних места.

ФИНСКА КОМПАНИЈА ЗАПОСЛИЋЕ БАР 500 ЉУДИ: У Пожаревцу одржан Сајам запошљавања компаније PKC wiring systems

Фото Д. Н.

Веома посећен сајам организован је у сарадњи са градом и Националном службом запошљавања. - Потребни су нам радници свих профила, од завршене основне школе до факултета. Сви који буду примљени претходно ће проћи посебну обуку - рекла је Кристина Илић, супервизор за запошљавање и развој.

Да би отворила своје погоне у Пожаревцу, финска компанија најпре је граду послала писмо о намерама, а као услов навела је да жели рад у слободној зони. Након тога су одборници Скупштине града усвојили одлуку да се слободна зона Смедерево, где сада ова компанија послује, прошири и на град Пожаревац. Пошто је оваква одлука усвојена, финска компанија купиће земљиште у градској индустријској зони, у кругу некадашње Фабрике шећера.

У првој фази страни инвеститор изградиће објекат од 9.000, а у другој још један од 5.000 квадрата. У њима ће се производити снопови каблова за комерцијална возила, претежно за средње и тешке камионе. Како су навели у свом писму о намерама, у првој години њихова улагања у пословање износиће преко 3,1 милион евра. Иначе, већински власник ове компаније је корпорација Motherson Sumi Sistems Ltd, највећи индијски произвођач ауто-компонената.

Слободна зона

КАКО је наведено на сајту Развојне агенције Србије, у слободним зонама могу се обављати производне и услужне делатности уз одређене стимулативне погодности и повлашћени порески режим. Приходи и зараде могу се пренети у било коју државу, без претходног одобрења, наплате пореза, царина или такса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)