ВУЧИЋ НАЈАВИО ВЕЛИКА УЛАГАЊА У НАМЕНСКУ ИНДУСТРИЈУ: Поново се оружје и муниција добро продају у целом свету

Новости онлине

21. 07. 2021. у 09:53

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас у Деспотовцу да ће држава уложити додатни новац у развој наменске индустрије која је веома профитабилна и да ће покушати да пронађу инвеститора који би користио простор бивше фабрике каблова у Деспотовцу.

ВУЧИЋ НАЈАВИО ВЕЛИКА УЛАГАЊА У НАМЕНСКУ ИНДУСТРИЈУ: Поново се оружје и муниција добро продају у целом свету

Фото: Принтсцреен/Пинк

Вучић је током посете Техничке школе у Деспотовцу рекао да бивша фабрика има 10.000 квадрата и да се простире на три хектара земље.

- Размишљамо да уложимо додатно велики новац у нашу наменску индустрију, јер може да буде веома профитабилна. Поново се оружје и муниција добро продају у целом свету, након периода од две године када је била стагнација - казао је Вучић.

Навео је да Србија прода сву муницију одређеног калибра чак три, четири године унапред, све што може да произведе, што иде за Америку.

Очигледно је да се поново много пуца у свету, додао је Вучић.

Када је реч о улагањима у Деспотовцу, Вучић каже да се сада поново гради у Србији све што је било планирано или започетно 1986. или 1987. године, када је све стало.

Навео је да је већ за Деспотовац дато око пет милиона евра и да ће бити обезбеђено још 10 до 12 милиона за нове пројекте, што је велики новац.

Председник је нагласио да је џабе све што се гради ако не будемо имали у Србији више деце, јер то онда неће имати ко да користи.

- Гледаћемо у наредне две године да имате и направљен базен - додао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)