ПОМАМА ГРАЂАНА ЗА ЈЕФТИНИЈИМ ПРИКЉУЧЦИМА: Убрзава се гасификације

Е.Б.Т.

18. 06. 2021. у 19:43

ДО сада је урађено неколико хиљада прикључака за гас грађанима који су прихватили понуђену цену од 780 евра на три године, а пријавило се више од 30.000 домаћинстава.

ПОМАМА ГРАЂАНА ЗА ЈЕФТИНИЈИМ ПРИКЉУЧЦИМА: Убрзава се гасификације

Архива

Ово је данас изјавио генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.

Подсетимо, реализација дуго најављиване акције јефтинијег увођења плавог енергента у домаћинства почела је у априлу. Генерални директор "Србијагаса" истиче да ће се током лета убрзати изградња прикључака за грађане.

- Тренутно имамо 25.000 спремних гасних сетова, а интересовање је велико и до сада се пријавило више од 30.000 домаћинстава - наглашава Бајатовић. - Одзив грађана је неочекивано велики и брз, а службе "Србијагаса" се прилогађавају на терену, јер се прикључци раде по целинама. Молим за разумевање да ми то још мало устројимо. Остајемо при тим условима прикључења.

Он додаје да су донете све корпоративне одлуке, као и да је држава све омогућила изменама уредби и зато очекује да се настави убрзана гасификација.

- То се мало отегло, мало нам спорије иде, јер смо ангажовани на много ствари - објашњава Бајатовић. - Али, током лета ћемо убрзати изградњу тих прикључака за домаћинства.

Као што су "Новости" већ писале, "Србијагас" је у априлу позвао све заинтересоване грађане да се јаве. Рок за завршетак радова на изградњи гасног прикључка је 90 дана од плаћања прве месечне рате трошкова за прикључење.  Цена прикључка је 780 евра у динарској противвредности . Трошкови могу да се плате на 36 месечних рата, бескаматно.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)