СРБИЈА СМАЊУЈЕ ПОРЕЗЕ: Вучић о великом економском плану - укида се екстрапорез за млађе од 40 година

Новости онлине

16. 06. 2021. у 13:33

ПРЕДСЕДНИК Србије Алексадндар Вучић изјавио је да се укида обавеза плаћања годишњег пореза на доходак за грађане млађе од 40 година, али и трогодишње ослобођење од плаћања пореза и доприноса у износу од 70 одсто на зараде запослених који први пут улазе на тржиште рада.

СРБИЈА СМАЊУЈЕ ПОРЕЗЕ: Вучић о великом економском плану - укида се екстрапорез за млађе од 40 година

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

- Укинућемо обавезу плаћања годишњег пореза на доходак за грађане млађе од 40 година. Реч је о оном екстрапорезу који плаћају сви који имају плату већу од просека. То је сигнал за младе да мислимо на њих. Затим уводимо трогодишње ослобођење од плаћања пореза и доприноса у износу од 70 одсто на зараде запослених који први пут улазе на тржиште рада. То ће директно довести до повећавања зарада младих. Под три, ослобођење од 70 одсто пореза и доприноса на зараде запослених који раде на пројектима истраживања и развоја - рекао је председник.

Председник је навео да ће у Србију ускоро стићи још страних инвестиција и најавио отварање развојних центара за младе.

- Имаћемо раст од 12 до 16 одсто у другом кварталу и сигурно раст од 6 одсто на годишњем нивоу. То значи да ћемо већ крајем године имати услове да повећамо плате и пензије - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)