УНС ОСУДИО НАПАДЕ ШУТАНОВЦА НА "ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ": Оптужбе које је изнео су неосноване

Novosti online

16. 05. 2021. у 13:06

УДРУЖЕЊЕ новинара Србије (УНС) осуђује неосноване оптужбе које је Драган Шутановац, председник НВО Савет за стратешке политике и некадашњи министар одбране из редова Демократске странке, упутио на рачун „Вечерњих новости“ и уредника овог дневног листа.

УНС ОСУДИО НАПАДЕ ШУТАНОВЦА НА ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ: Оптужбе које је изнео су неосноване

Фото Танјуг

Саопштење УНС-а преносимо у целости.

Шутановац је, гостујући у емисији „Јутро“ Прве телевизије, оптужио уреднике „Вечерњих новости“ да незванично примају плату од Руске Федерације, иако је и сам рекао да за то нема доказе. За ове дневне новине рекао је да су „треш или на српском смеће“.

Овакве увреде и оптужбе без доказа представљају опасно етикетирање медија и притисак на њихове запослене.

Одговарајући на питање новинарке о тексту „'Реформе' по налогу НАТО однеле тенкове и 10.000 ракета“ најављеном на насловној страни „Новости“, Шутановац је, између осталог, рекао: 

- „Новости“ су у промоцији потпуно лажних вести, „Новости“ су у акцији поништавања свега онога што је званична политика Владе Србије, а то је учлањење у Европску унију. „Новости“ су промотери лажних вредности, „Новости“ су, што би рекли у иностранству, треш, а на српском смеће, које уређују људи који су офарбани толико да, за разлику од Љубинке Милинчић која прима званично плату од Владе Руске Федерације, тамо седе људи који примају незванично плату да раде то што раде. Немам доказ, али да сам у прилици да будем на позицијама где су неки други и то бих документовао – изјавио је Шутановац.

Уредница „Спутњика“ Љубинка Милинчић била је гост емисије са Драганом Шутановцем.

Позивамо Драгана Шутановца, као и остале политичаре и јавне личности, да престану са изношењем неоснованих оптужби на рачун медија, да престану са њиховим омаловажавањем и дозволе им да раде без притисака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)