ОД ЈУНА СВАДБЕ! Докторка Кисић открила - већ данас може да почне организовање конгресних скупова и семинара са мање од 100 људи

Новости онлајн

14. 05. 2021. у 20:48

МИНИСТАРКА за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да "практично од данас" може да почне организовање конгресних скупова и семинара са мање од 100 људи.

ОД ЈУНА СВАДБЕ! Докторка Кисић открила - већ данас може да почне организовање конгресних скупова и семинара са мање од 100 људи

Фото: Принтсцреен

Кисић Тепавчевић је изјавила да ће од наредног месеца, уколико се настави овакав тренд вакцинације и пада броја заражених, бити дозвољено и организовање свадби и других прослава.

- Искључиво зависи од нас, и уколико се настави овакав тренд вакцинације - казала је Кисић Тепавчевић.

Она је рекла да се у Београду проценат вакцинисаних пунолетних становника приближава до 50 одсто, а да у неким градским општинама проценат вакцинисаних, старијих од 65 година, износи и до 80 одсто.

Према њеним речима, колективни имунитет се достиже када је 65 до 70 одсто оних који су отпорни на вирус, односно вакцинисаних, а "када би се вакцинисали сви они који то могу, вирус би нестао".

Подсетимо, на данашњој седници Кризног штаба закључено је да ће, ако се настави пад новозаражених после 21. јуна моћи да се одржавају и разна већа колективна окупљања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)