ПЉУШТАЛЕ КАЗНЕ: Ко је највише кршио мере током празника у Србији

Новости онлине

08. 05. 2021. у 13:46

ЗАМЕНИЦА руководиоца Радне групе за координацију републичких инспекција Светлана Мијатовић изјавила је данас да је током протеклих празника на контроли поштовања противепидемијских мера било ангажовано око 400 инспектора и да су изречена 102 прекршајна налога у вредности од 2,5 милиона динара.

ПЉУШТАЛЕ КАЗНЕ: Ко је највише кршио мере током празника у Србији

Фото: Д. Миловановић

Мијатовићева је рекла да је више од половине казни написано је у угоститељским објектима.

-Укупно је извршено око 13.600 надзора. Највише су прегледани угоститељски објекти за исхрану и пиће - извршено је 8.600 надзора- навела је за РТС Мијатовићева.

Она је додала да је у тржним центрима, трговинским радњама и маркетима извршено око 400 надзора, а да је око 300 аутобуса у јавном превозу прегледано од стране инспекције.

Најчешћи прекршаји су били неношење маске, непоштовање физичке дистанце и прекорачење радног времена.

-Није било пријава за журке у приватном смештају- додала је Светлана Мијатовић.

Мере су се, напомиње, једнако поштовале свуда или се на једнак начин нису поштовале.

-Скоро па да у свим градовима имате идентичну ситуацију. Затворено је шест објеката и изречена је мера забране обављања делатности. Реч је о угоститељски објекатима - два у Врању, два у Прибоју, један у Лозници и један у Београду- истиче Мијатовићева.

Најсавесније су биле генерације 45 или старије од 50 година, а највише су кршили мере они од 25 до 45 година.

Она је навела да је највећи проблем у овом тренутку непоштовање дистанце и указала да се генерално не поштује мера да ради 50 одсто капацитета затвореног дела угоститељских објеката.

-Маске би морале да се носе и у затвореном и на отвореном простору и само да се скину за време конзумације- истакла је Мијатовић.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)