РЕЦЕПТ ЗА УСПЕШНО ПОСЛОВАЊЕ: Успешно пословање у новим условима живота

Промо

07. 05. 2021. у 16:00

ИСТРАЖИВАЊА показују да су се навике купаца током епидемије вируса Цовид 19 промениле, а у највећој мери се то одразило на онлине куповину, односно продају и начине на које су продавци долазили до купаца.

РЕЦЕПТ ЗА УСПЕШНО ПОСЛОВАЊЕ: Успешно пословање у новим условима живота

Фото: Промо

Они који су имали разрађене своје канале онлине продаје, одговарајуће платформе и апликације, још више су утврдили своје позиције на тржишту.

Мишљења, добијена анкетирањем менаџера великих компанија у Србији које имају развијену електронску трговину, јесу да ће се по стабилизације пандемије, старе навике купаца вратити, те је поред развијања интернет продаје, изузетно важно упоредо улагање у развијање малопродајних мрежа.

Фото: Промо

E-commerce је у овом тренутку изузетно важан за пословање и сасвим је сигурно да ће се бележити његов даљи раст, и глобално и у Србији. Оно што се тренутно може запазити је да су у времену социјалног дистанцирања успешно наставиле пословање оне компаније које се баве трговином, а које су препознале важност е-цоммерца. Дигитална решења су се показала важним, а све иновације на овом пољу које воде ка подржавању осећаја сигурности код купаца, донела су значајне резултате компанијама које су Интернет продаји пришле на тај начин. Посматрати процес е-цоммерца као “куповину”, тј. из угла купца, а не само као “продају”, тј. из угла продавца, омогућила је “електронску” доступност артиклима, као и свим информацијама које могу бити значајне у процесу куповине.

Фото: Промо

 

Онлине куповина је већ годинама присутна на тржишту Србије, али је била ограничена на неке мање предмете за домаћинство. Период у коме смо, учинио је и купце флексибилним, тако да су почели путем интернет продавница да купују и много крупније ствари, попут намештаја. Пример бренда који је ишао испред свог времена, када је онлине продаја у питању, јесте компанија Forma Ideale, која већ деценију има развијену онлине продају. Forma Ideale константно уводи новине и олакшава својим верним купцима да се определе за онлине куповину, па су као подршка купцима у Интернет продавници снимљена и видео упутства за склапање више од 300 артикала. Идеалан однос цене и квалитета производа, уз детаљан опис производа, упутства за монтаже, довели су до тога да се купци смело одлучују на овај вид куповине, о чему говори и чињеница да је Интернет продавница у прошлој години, као „виртуелни салон намештаја“ била у самом врху по броју остварене продаје међу скоро четрдесет салона намештаја Forma Ideale.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)