ДОКТОР ЂЕРЛЕК ЉУТ НА АНТИВАКСЕРЕ: Они не знају ништа о медицини, само висе на интернету и играју се туђим животима!

Новости онлајн

05. 05. 2021. у 18:16

БОРБА између такозваних ваксера и антиваксера не престаје већ месецима.

ДОКТОР ЂЕРЛЕК ЉУТ НА АНТИВАКСЕРЕ: Они не знају ништа о медицини, само висе на интернету и играју се туђим животима!

Фото: М. Анђела

2.050.000 наших суграђана је примило обе дозе вакцине и тиме заштитило и себе и своје породице.

О овој теми у "Пулсу Србије" на Курир телевизији говорио је државни секретар др Мирсад Ђерлек.

- Цела екипа која се бави борбом против ковида има потпуно збиљан приступ овом проблему и ја сам јако поносан на то што је једна мала Србија, како нас зову, успела да покаже колико успешна може да буде - каже др Мирсад и додаје да похвале стижу са свих страна. 

Највећи успех који смо постигли, наглашава др Ђерлек, јесте број ревакцинисаних грађана. 

- Ми не стајемо, наш следећи циљ је да 30. јуна имамо 3.000.000 ревакцинисаних грађана, што би било око 55 одсто, чиме бисмо добили мирније лето. 

Он је похвалио идеју председника Александра Вучића да додатно мотивише грађане да се вакцинишу, дајући сваком вакцинисаном новчану помоћ у износу од 3.000 динара.

- Председник је хтео на овај начин да се одужи људима који брину о здрављу других људи - каже др Мирсад и наводи да је изузетно поносан што живи у земљи са оваквим државним руководством. 

Коментарисао је и да ли би казнена политика требало да буде оштрија када су у питању они који мисле да вакцина није неопходна и који говоре против ње: 

- Мислим да у досадашњој борби, ми смо нокаутирали антиваксере. Они праве проблеме, али то су људи који немају никакве везе са медицином. Они ништа не раде, само висе на интернету и тим друштвеним мрежама и играју се туђим животима. То је заиста опасно и срамота, али упркос њима ми ћемо урадити све да сачувамо животе наших грађана - каже др Ђерлек. 

Оно што је младе највише уплашило јесту лажне информације које су потекле од антиваксера, а то је да вакцина изазива стерилитет.

- Разговарајући са Студентским парламентима и објаснили да корона изазива стерилитет, а не вакцина -  рекао је доктор Мирсад. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)