ГРАДИЋЕМО НАШУ ФАБРИКУ ПЦР ТЕСТОВА: Председник објавио одличне вести - Решићемо проблем заувек!

Тањуг

01. 05. 2021. у 07:42

ПРЕДСЕДНИК Србије Алекснадар Вучић рекао је данас да Србија креће у изградњу погона за секвенционирање генома при Институту за молекуралну биологију, а најављује и градњу фабике за ПЦР тестове.

ГРАДИЋЕМО НАШУ ФАБРИКУ ПЦР ТЕСТОВА: Председник објавио одличне вести - Решићемо проблем заувек!

Фото: Танјуг

Он је рекао да смо о изградњи погон за секвенционирање генома обавестили Пекиншки геномски иснтиту и верује да ћемо до краја године постизати значајне резултате.Каже да ће се много тога улагати у савремене медицинске технологије и биотехнологије.

- Могу да вам кажем да ћемо направити и фабрику за ПЦР тестове чиме ћемо проблем тестирања решити заувек - напомиње Вуцић.

Он додај да болест неће да оде тек тако, али да ће бити и других вируса, и зато су улагања у здравство од кљуцног значаја.

- Морамо да будемо спремни за теже изазове, јер смо могли да видимо да је мало земаља које ће стварно да показу солидарност - оценио је Вучић.

Он је додао и да код нас није вест да Србиј има лекове за лечење короне, бамланивимаб, регенерон, ремдесивир, а имају их само четири земље у Еврпи.

Пошто ћемо у априлу имати мањи дефицит него што смо предвидели, најављује још 15 милијарди РФЗО-у за све те ствари, сто је око 125 милиона евра.

Казе и да ће бити срећан када дођемо до три милиона вакцинисаних и верује да ће се то постићи упркос неодговорној кампањи против вакцина.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)