НАПАО СРБИНА ПРЕД ДЕЦОМ: Настављају се атаци Албанаца на наше сународнике, на мети Лазар Ђорђевић из села Гојбуља

В. Н.

26. 04. 2021. у 21:12

У СЕЛУ Гојбуља, у општини Вучитрн, у понедељак је Албанац из породице Адеми без икаквог повода физички напао мештанина Лазара Ђорђевића, након чега је приведен - саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

НАПАО СРБИНА ПРЕД ДЕЦОМ: Настављају се атаци Албанаца на наше сународнике, на мети Лазар Ђорђевић из села Гојбуља

Ђорђевић нападнут у селу Гојбуља

Како се наводи у саопштењу, Лазар је са супругом и двоје мале деце која још нису ни пошла у школу физички нападнут док је обрађивао породичну њиву. Веће последице спречили су мештани, који су притрчали породици Ђорђевић у помоћ и некако успели да одбране Лазара.

Породица Адеми у том крају добро је позната по свом инцидентном понашању и мештани се годинама, како наводе из Канцеларије, на њих жале полицији, али безуспешно. Две недеље пре напада, породица Ђорђевић пријавила је полицији Адемија јер им је посекао засаде воћа.

Изостала је санкција, али је Адеми у понедељак напао Лазара пред децом и женом, због чега је приведен. Поводом овог случаја формиран је предмет, а обавештен је и Кфор, наводе из Канцеларије.

- Овде је без икакве сумње реч о етнички мотивисаном инциденту и Канцеларија за КиМ очекује да Албанац који годинама малтретира српске породице у Вучитрну буде најстроже санкционисан, а да се пријаве које косовској полицији упућују мештани српске националности најозбиљније схвате и правовремено процесуирају - додаје се у саопштењу.

Из Канцеларије поручују да политика толерисања инцидената, некажњивости и благих казни стимулативно делује на изгреднике, подједнако као и екстремистичке политичке поруке из Приштине које соколе овакве инциденте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)