НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉИ ЖИВОТИЊА: Компанија "Новости" уручила награду фирми "Суперлаб" која је највише учинила за добробит љубимаца (ФОТО)

Ш. МАРОВИЋ

20. 04. 2021. у 14:42

КОМПАНИЈА "Новости", Кинолошко друштво Нови Београд и телевизијска емисија Pet friendly су пети пут доделили награду Animal`s best friend.

НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉИ ЖИВОТИЊА: Компанија Новости уручила награду фирми Суперлаб која је највише учинила за добробит љубимаца (ФОТО)

Фото: Н. Скендерија

Овог пута признање је припало компанији Superlab из Београда. Овогодишњи лауреат вредно признање добио је због донације новог апарата за инхалациону анестезију Ветеринарској клиници у оквиру Пољопривредног факултета у Новом Саду.

Награду је у име компаније "Новости" Перици Марковићу, директору Vetlab-a, једног до сектора Superlab-а, уручио помоћник главног уредника за ревијална издања Драган Вићановић. Догађају је присуствовао и председник Кинолошког друштва Нови Београд Горан Шаренац, који је истакао да је први пут признање додељено фирми.

- Superlab је апсолутно заслужио да се овај пехар нађе у њиховим витринама, због изузетног доприноса бризи о животињама - каже Шаренац. - Пољопривредном факултету у Новом Саду дониран је апарат са интегрисаним анестезиолошким вентилатором, односно респиратором, и спада у најсавременије такве апарате у свету. Ова донација изузетно помаже да се настави тренд осавремењiвања наставе на овој високообразовној установи и обуци студената и професора. Овиме се обезбеђује боље и квалитетније извођење анестезије животиња.

Помоћник главног уредника компаније "Новости" за ревијална издања Драган Вићентијевић пожелео је много среће и напретка у раду предузећу Superlab из Београда.

- Честитам на овом великом признању, апсолутно сте га заслужили вашим односом према бризи о животињама - истиче он. - Ради се о једном софистицираном апарату, а мене изузетно радује да је дониран високообразовној установи, где ће студенти моћи да се едукују и усавршавају своје знање. У овом тешком тренутку увек је добро имати овакав апарат, како би животињска медицина напредовала. Заслужили сте много више од ове награде, али надам се да ће вам она дати ветар у леђа за даље успехе.

ДОПРИНОС ДОБРОБИТИ ЖИВОТИЊА

НАГРАДА Animal`s best frend додељује се појединцу или организацији која је својим укупним радом у години за нама највише допринела добробити животиња у нашој земљи. До сада су престижно признање освајали волонтерска организација Animal Rescue Serbia, удружењa "Бета" и "Шапица 011".

Директор Vetlab-а Перица Марковић истиче велику захвалност компанији "Новости" што је препознала труд и рад запослених и њихову помоћ у унапређењу услова студирања.

- Компанија је основана 1993. године и бави се увозом и дистрибуцијом медицинске, лабораторијске, ветеринарске опреме, као и оне за контролу хране - каже Марковић. - Имали смо акције и за време поплава у Обреновцу, помажемо Ветеринарски факултете у Београду и Новом Саду, све азиле и друштва која се баве заштитом животиња. Награда је једна врста сатисфакције и потврда да смо на правом путу и смеру. Тренутно покривамо подручје Србије и Босне и Херцеговине, а план је да обухватимо све земље бивше Југославије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)