ПЕТОГОДИШЊА МИА ПОНОВО ОПЕРИШЕ КИЧМУ У ТУРСКОЈ У ПОНЕДЕЉАК: Мајка апелује за помоћ да се прикупи бар половина новца за операцију

З.Р.

17. 04. 2021. у 23:30

МИЛЕНА Жикић, мајка петогодишње Мие из Параћина, која се са девојчицом налази у Истанбулу још од половине марта, када је Миа на клиници “Ажибадем” хитно оперисана због цисте на кичми и почетка сепсе као последице ковида, објавила је на друштвеним мрежама да су лекари клинике најавили да ће Миа бити поново оперисана у понедељак.

ПЕТОГОДИШЊА МИА ПОНОВО ОПЕРИШЕ КИЧМУ У ТУРСКОЈ У ПОНЕДЕЉАК: Мајка апелује за помоћ да се прикупи бар половина новца за операцију

Фото З.Рашић

Њој би требало да буду враћени импланти који су морали да буду извађени пре око месец дана због инфекције опасне по живот.

- Према незваничним информацијама, нова операција, халотракција и месец дана лежања у болници коштаће нас око 60.000 евра, па вас молим да шерујете овај пост да га види што више људи, ако можемо да сакупимо новац да уплатимо бар половину трошкова. Молим све добре људе који су у могућности да нас подрже у нашој борби за Миино срећније детињство – апеловала је девојчицина мајка.

Како су “Новости” у више наврата писале, због кифосколиозе великог степена ова умилна девојчица још не може самостално ни да седи, стоји, а камоли да хода, а криви кичмени стуб угрозио је њен ментални развој и функционисање инутрашњих органа, због чега је она први пут оперисана прошле јесени на клиници у Турској. Уз кичму уграђени су јој импланти који су је држали правом. Међутим, девојчица је имала ту несрећу да се инфицира вирусом корона, а као последица прележаног ковида појавила јој се циста дуж кичме, због чега је пре месец дана поново хитно оперисана и импланти су извађени како би се излечила инфекција.

- После последње операције Миа на глави носи такозвану халотракцију – метални обруч са теговима који јој издужују кичму и не дозвољавају да се она врати у старо стање сад, кад нема импланта. Њено стање се стабилизовало и сада треба новом операцијом да се импланти врате и кичма поново исправи, како би се наставило се лечењем прекинутим због ковида – рекла је раније њена мајка Милена.

За финансијску помоћ овој породици за лечење детета отворени су још раније рачуни преко Фондације “Буди хуман”, на које су могуће уплате, као и путем смс. У хуманитарну акцију укључила се и локална заједница уз координацију Дома омладине и анимирање културно-уметничких и спортских друштава. Новца, нажалост, још увек нема довољно, па је акцију потребно наставити. 

Помоћ Мии

ПОМОЋ ПУТЕМ СМС И РАЧУНА

Да би се што пре сакупио новац за нову операцију, најједноставније је уписати 608 и послати СМС на 3030. Рачуни за уплату су: динарски: 160-533494-94, девизни: 00-540-0002852.8; ИБАН: РС35160005400002852867; СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ.

в

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)