НАЈМЛАЂИ ПАЦИЈЕНТ ИМА 21 ГОДИНУ: Лоши бројке из Београдске арене - Од 311 пацијената, на кисеонику 288

Танјуг

14. 04. 2021. у 16:36

БЕОГРАДСКА Арена бележи мали пад броја ковид пацијената у односу на период од пре недељу дана, када се тражило и место више, изјавио је данас медицински координатор те ковид болнице, пуковник Предраг Богдановић, који је упозорио да сви оболели имају обострану упалу плућа.

НАЈМЛАЂИ ПАЦИЈЕНТ ИМА 21 ГОДИНУ: Лоши бројке из Београдске арене - Од 311 пацијената, на кисеонику 288

Фото: П. Милошевић

- Сви пацијенти на пријему захтевају кисеоничне терапије. Од 311 пацијената у Арени, 288 је на кисеоничкој терапији, највише их прима концентровани кисеоник из централног довода, а мањи преко концентратора - рекао је Богдановић.

Према његовим речима, јуче су у Арену примљена 23 пацЛоијента, а отпуштено их је исто толико. 

- Три пацијента су због погрошања стања морала да буду пребачена у друге ковид болнице, на интензивну негу - навео је Богдановић.

Пуковник је рекао да сви пацијенти у Арени имају обострану упалу плућа и да последњих месеци бележе пацијете са озбиљнијом клиничком сликом.

Пацијенти у болници, како додаје, проводе у просеку две до три недеље, али је било и оних који су имали добар одговор на терапију и изашли за 10 дана као и оних који су остали дуже од месец дана.

Тренутно у Арени најмлађи пацијент има 21 годину а најстарији 84. 

- Лечили смо људе старе и 17 и 94 године, и тај најмлађи и најстарији пацијент успешно су излечени - рекао је Богдановић.

У Арени се, наводи он, сви пацијенти лече као и у свакој другој болници по националном протоколу - верзија 1, а поред медикамената добијају и кисеоничну терапију, која је основ лечења. О њима брину најбоље екипе здравствених радника из више од 20 установа цивлиног сектор, као и лекари са ВМА који су вође екипа. Богдановић је позвао све да поштују мере и да се вакцинишу како би контролисали епидемију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)