ХИТНО СТАТИ НАСИЉУ НА ПУТ: Ракић осудио напад на младића из Грачанице

Танјуг

14. 04. 2021. у 12:33

МИНИСТАР за заједнице и повратак Горан Ракић истакао је данас, након напада на Л.Д. (19), српског младића у Грачаници, да је то што се последњих дана догађа у српским срединама на Косову и Метохији недопустиво и да се таквој врсти насиља мора хитно стати на пут.

ХИТНО СТАТИ НАСИЉУ НА ПУТ: Ракић осудио напад на младића из Грачанице

Фото Танјуг

- Пре четири дана је двоје српских младића нападнуто флашама у башти кафића у Северној Митровици, синоћ смо имали добацивања, након тога и напад на српског младића у Грачаници који је био у друштву девојке и своје сестре. Шта да следеће очекујемо и да ли наша деца треба да живе у околностима у којима не знају шта ће да им се деси ако изађу на улицу?- упитао је Ракић.

Он је истакао да је напад на младића за крајњу осуду читавог друштва, а за надлежне институције црвени аларм за реакцију и спречавање насиља.

- Угрожавањем безбедности се наноси велика штета нашим тежњама да сви живе у слободном и мирном окружењу- навео је Ракић.

Позивајући надлежне институције да хитно зауставе нападе, Ракић је истакао и да не треба дозволити да дође до тога да начињена штета следећег пута не може да се санира и да буде већих последица, јер ће тада бити касно за сваки вид реакције.

- Позивам и представнике међународних организација и институција да уложе свој труд и дају допринос на смиривању учесталих инцидената јер је од суштинске важности да на Косову сви мирно живимо- закључио је Ракић.

Српског младића Л.Д. (19) из Грачанице, синоћ су напала и претукла тројица Албанаца испред Центра грађанске енергије у том граду.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)