"МИСЛИМ ДА ЋЕМО ГА СЕ СВЕ ВИШЕ СЕЋАТИ ": Откривена спомен плоча великом доктору Лази (ФОТО/ВИДЕО)

Д.Алихоџић

14. 04. 2021. у 12:02

ДАНАС се навршава тачно годину дана од смрти др Миодрага Лазића Лазе, чувеног ратног хирурга и директора Ургентног центра.

МИСЛИМ ДА ЋЕМО ГА СЕ СВЕ ВИШЕ СЕЋАТИ : Откривена спомен плоча великом доктору Лази (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Д. Алихоџић

На годишњицу његовог одласка откривена је спомен плоча у знак сећања на тог великог човека, а откривању у Нишу је присуствовао и министар Златибор Лончар.

Лончар је рекао да је доктор Лаза био велики човек и стручњак.

Како је истакао, младе генерације које долазе овде да раде, имају велику обавезу, много већу него неки који раде на неким другим местима.

- Његова искуство, људскост и знање су непроцењиво богатство које је постојало - рекао је Лончар.

- Не значи да га заборављамо, мислим да ћемо га се све више сећати и све више га помињати јер је толико тога урадио за све нас и за регион, толико спасених живота.

Министар је напоменуо да му је драго што је данас ту и докторова породица и захвалио се његовим колегама које су дошле на откривање спомен плоче.

Lazić je preminuo od posledice virusa korona 14. aprila прошле године, a ostaće upamćen i kao lekar koji nije hteo da se povuče iako mu je do penzije nedostajalo još nekoliko meseci.

On je jedan od simbola požrtvovanosti lekara u borbi sa koronom. Nakon njegove smrti Nišlije su pokrenule inicijativu da dobije svoju ulicu u Nišu ali da da Urgentni centar ponese njegovo ime.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)