"ТРАЖИМ СИНА ВЕЋ 24 ГОДИНЕ": Жени речено да је дете умрло на порођају - фалсификовали потпис у отпусној листи

Новости онлајн

07. 04. 2021. у 15:33 >> 15:38

ЛЕСКОВЧАНКА Блага Ћирић Обрадовић пуне 24 године води битку пред судом и потрагу за сином за којег се основано сумња да јој је одузет након порођаја, а њој је речено да је беба преминула.

ТРАЖИМ СИНА ВЕЋ 24 ГОДИНЕ: Жени речено да је дете умрло на порођају - фалсификовали потпис у отпусној листи

Фото: Приватна архива

Клупко се полако одмотава, а цео процес дошао је до новосадског Вишег суда. Блага се породила у Београду 14. марта 1997. године и тада јој је саопштено да је родила здравог дечака.

- Сећам се да је након порођаја мени пришла једна докторка и саопштила ми: "Благо, родили сте живог, здравог и виталног сина. Честитам!" Међутим, нису ми дали да видим дете. Сутрадан, у 17.30 у моју болничку собу је ушла друга докторка с неонатологије, наредила да ми убризгају седативе, и када сам већ била ошамућена, саопштила ми је да ми је дете умрло. Мог супруга чекала је у ходнику пуна три сата. Ни њему није дала да види дете, нису нам дали да га сахранимо, а мене су изоловали пуна три дана у посебној соби на Одељењу за стерилитет - присећа се кроз сузе ова жена.

Иначе, она је пре овог имала два нормална порођаја.

- Родила сам без икаквих тегоба и потпуно свесна две здраве ћерке. Нису ме за порођај сина ни питали, већ одвели на царски рез. У отпусној листи су ми фалсификовали потпис, што је утврђено и вештачењем у Палати правде 2003. године, након што сам поднела приватну тужбу и кривичну пријаву годину дана раније. Црв сумње је увек постојао - каже ова жена.

Немир у породицу Обрадовић унео је заправо извештај ЈКП "Погребне услуге" из Београда. Да нешто није у реду око њене бебе показали су бактериолошки налази, где су две бебе под њеним именом уписане, једна под бројем 69 (то је њена – каже) а друга под бројем 63.

- У обдукционом налазу без печата, нема података о детету. На отпусној листи је туђи потпис, а не мој. Такође, у документацији се појављују датуми од 14. до 17. марта, који се не уклапају. Ја имам са супругом сада две девојчице, али нећу одустати да сазнам истину и тачну судбину мог детета - закључује Блага.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)